Τάρτα σοκολάτας γάλακτος με αλατισμένη καραμέλα(VIDEO), από την Αννα Χαλικιά και το madameginger.com!

Με λεπτή τριφτή ζύμη, κολασμένη σπιτική καραμέλα με ανθό αλατιού -γιατί η αντίθεση γλυκού-αλμυρού είναι το μυστικό!- και επίστρωση από κουβερτούρα NESTLE DESSERT Γάλακτος, θα σου θυμίσει ότι οι παιδικές γεύσεις σε ακολουθούν σε όλη σου τη ζωή. Απλώς μεγαλώνοντας, θες κάπως να τις “καλοντύσεις” και να τις μετατρέψεις σε γλυκό έτοιμο για φωτογραφία. Συμφωνείς;

image

Τάρτα σοκολάτας γάλακτος με αλατισμένη καραμέλα

  • Μερίδες: 8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά
  • Σκεύος: ταρτιέρα διαμέτρου 22-26 εκ.

Υλικά για την αλατισμένη καραμέλα

  • 180 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml νερό
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού

Υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας

Άλλα υλικά

  • 1 έτοιμο φύλλο ζύμης για τάρτες, πολύ κρύο
image
image

 

 

Εκτέλεση

1) Εφαρμόζουμε το φύλλο ζύμης σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, κόβοντας τις άκρες που περισσεύουν.

2) Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι και την ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC. Την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη γεμίσουμε.

3) Ετοιμάζουμε την αλατισμένη καραμέλα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη.

4) Σε άλλη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ανεβάζουμε τη φωτιά σε υψηλή και αφήνουμε να βράσει, χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα της.

5) Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε τον ανθό αλατιού, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την καραμέλα στην ψημένη ζύμη.

6) Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας. Βάζουμε την κουβερτούρα NESTLE DESSERT Γάλακτος τεμαχισμένη σε μπολ.

7) Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν βράσει, αποσύρουμε. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος την κουβερτούρα και αφήνουμε 30” να σταθεί. Ανακατεύουμε απαλά να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα.

8) Καλύπτουμε με το σοκολατένιο μείγμα την καραμέλα. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η επικάλυψη.

9) Σερβίρουμε την τάρτα πασπαλίζοντάς τη με ανθό αλατιού.

image
#LoveOnly,
Madame Ginger


Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

https://www.madameginger.com/syntages/glyka/sokolata/tarta-sokolatas-galaktos-me-alatismeni-karamela/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *