Mουσταλευριά με κορν φλάουρ, από την Ιωάννα Σταμούλου και το “sweetly”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η κυρία Βούλα είναι η γυναίκα του Αποστόλη από το Ειδικόν. Το Ειδικόν είναι η αγαπημένη μου μπακαλοταβέρνα στον Πειραιά κι εκεί έχω περάσει μερικές αξέχαστες στιγμές, μεσημέρια και βράδια, με καλούς φίλους, μουσικές, τραγούδια αγαπημένα, ρετσίνα και μεζέ. Η Βούλα είναι μεγάλη μαστόρισσα στην κουζίνα και από το τηγάνι της βγαίνουν καθημερινά πλην Κυριακής μικρά αριστουργήματα που σερβίρουν στα λιγοστά τραπέζια μαζί με τη ρετσίνα που φτιάχνουν κάθε χρόνο στο μαγαζί και φυλάνε σε πελώρια βαρέλια στο υπόγειο. Ήταν πριν μερικές μέρες που τα βαρέλια είδαν το φως του ηλίου για λίγες ώρες κι εφέτος. Ανέβηκαν από το υπόγειο, πλύθηκαν και σενιαρίστηκαν πριν ξανακατέβουν στη γνωστή τους θέση, για να υποδεχτούν το μούστο της φετινής χρονιάς και να γίνει η καινούρια ρετσίνα. Του χρόνου πάλι… Η γλυκιά μου η Βούλα που λέτε, μου χάρισε ένα μπουκάλι μούστο. Ελπίζω να είναι από τον ίδιο που φτιάχνουν και τη ρετσίνα τους. Είναι δεν είναι, εγώ τον τραγούδησα κι έφτιαξα μαζί του μια ονειρεμένη μουσταλευριά, αρωματική, διάφανη και ντελικάτη, σωστή αριστοκράτισσα! 

Υλικά για 8 άτομα

  • 1.250ml μούστο σβησμένο*
  • 1 φλιτζάνι κορν-φλάουρ
  • 1 φλιτζάνι νερό

για το σερβίρισμα

  • κοπανισμένο καρύδι
  • κανέλα σκόνη
  • σουσάμι καβουρντισμένο
  • σποράκια ροδιού (προαιρετικά)

moustalevria me corn flour0edited

Εκτέλεση

  1. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέτετε 1 φλιτζάνι ακόμα κρύο μούστο. Ρίχνετε τον υπόλοιπο μούστο σε κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Σε αυτή τη φάση το μείγμα είναι ασπρουλιάρικο και θαμπό. Μην τρομάξετε, είναι απολύτως φυσιολογικό.
  2. Σε δυνατή φωτιά ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα μέχρι να δέσει το γλυκό, να κοχλάσει και να γίνει διάφανο. Θα πάρει 20 λεπτά περίπου.
  3. Όταν δέσει η μουσταλευριά τη μεταφέρετε όπως είναι καυτή σε μπολάκια ατομικά και την αφήνετε να δέσει η επιφάνειά της. Την πασπαλίζετε με καβουρντισμένο σουσάμι, κανέλα και καρύδι και την αφήνετε να στερεοποιηθεί εντελώς. Διατηρείται ωραιότατη ως 3 μέρες, εκτός ψυγείου ή στο ψυγείο για περισσότερες μέρες.
  4. Τη σερβίρετε προσθέτοντας μερικούς σπόρους ροδιού, αν έχετε. Εγώ όταν έχω θέλω…

*Που έχει βράσει με αλισίβα ή ασπρόχωμα και καθαριστεί έτσι ώστε να σταματήσει η διαδικασία οινοποίησης του μούστου.

 

 

Μουσταλευριά με κορν φλάουρ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *