Μουστοκούλουρα με πετιμέζι και σταφίδες, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εύκολη συνταγή για τα  αγαπημένα μας μουστοκούλουρα με πετιμέζι και σταφίδες !

ΥΛΙΚΑ

1 φλ.τσ. λάδι (1/2 ελαιόλαδο+1/2 αραβοσιτέλαιο)
1 φλ.τσ. πετιμέζι (2/3πετιμέζι+1/3νερό)
3 κουτ.γλ.μπαιϊκιν πάουντερ
1 κουτ.γλ. σόδα
11/2κουτ.γλ.κανέλα τριμμένη
1/2κουτ.γλ.γαρύφαλλο τριμμένο
250γρ.σταφίδες μαύρες
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει, η ζύμη να είναι μαλακή)
Σουσάμι για το τέλος

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά μας μαζί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλεύρι λίγο λίγο, ζυμώνουμε να πετύχουμε μαλακή-αφράτη ζύμη.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και πλάθομαι διάφορα σχέδια κουλουράκια, ρίχνουμε σουσάμι από πάνω και τα βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά να ροδίσουν.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

Καλή επιτυχία !

Μπορεί να είναι εικόνα επιδόρπιο
https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.1280437278657921/4877355468966066

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *