Μουστοκούλουρα μαλακά, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ενώ σε γενικές γραμμές προτιμώ τα τραγανά κουλουράκια, έχω μεγάλη αδυναμία στα μαλακά μουστοκούλουρα γιατί έχουν κάτι το παλιακό ή τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ καθώς μου βγάζουν στην επιφάνεια κάμποσες παιδικές αναμνήσεις. Αν αρέσουν και σε εσάς, σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα.

Υλικά για 70 κομμάτια περίπου

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κιλό αλεύρι περίπου, για όλες τις χρήσεις
  • Σουσάμι για τη διακόσμηση

Βρείτε όλα τα υλικά της συνταγής εδώ: http://mikk.ro/1gE

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC (ανάλογα πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας). Ρίχνετε το λάδι και τη ζάχαρη σε μια λεκανίτσα και ξεκινάτε να ανακατεύετε με σύρμα. Προσθέτετε το πετιμέζι, το νερό, το κονιάκ, το χυμό του πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχετε διαλύσει προηγουμένως τη σόδα, τα μπαχαρικά και συνεχίζετε να ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι, όσο πάρει, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το χέρι μέχρι να πάρετε μια ζύμη μαλακή που θα πλάθεται εύκολα και θα ξεκολλάει από το χέρι. Δεν θα την παραζυμώσετε γιατί αλλιώς θα βγουν σκληρά τα κουλούρια σας, αλλά την αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγο.
  3. Στρώνετε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και πλάθετε τα μουστοκούλουρα σε σχήματα της επιλογής σας, αφήνοντας περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Εμένα μου αρέσουν πολύ οι κοτσίδες που μετά ενώνω σε κύκλο. Πριν τοποθετήσετε τα κουλούρια στο ταψί τα βουτάτε στο σουσάμι.
  4. Ψήνετε τα κουλούρια για 18-20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να σφίξουν. Κάνετε το εξής τεστ: Όταν πιέσετε με το δάχτυλο πρέπει το νιώθετε πως έχει ψηθεί ως μέσα αλλά παράλληλα διατηρεί και μια ελαστικότητα.
  5. Ενώ ψήνεται η πρώτη δόση ετοιμάζετε ένα δεύτερο ταψί με κουλούρια. Ξεφουρνίζετε το πρώτο ταψί και βάζετε να ψηθεί το δεύτερο. Ίσως χρειαστείτε και τρίτη φουρνιά.
  6. Αφού τα μουστοκούλουρα κρυώσουν τα κλείνετε σε μεταλλικό κουτί ή σε πλαστική σακούλα για να παραμείνουν μαλακά.

moustokouloura edited

http://www.sweetly.gr/2013/09/moustokouloura-malaka/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *