Η μουσταλευριά της Τασούλας, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgiostsoulis.com!







ΜΕΡΙΔΕΣ :6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 15Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
ΥΛΙΚΑ
850 ml. λευκό μούστο
130 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Για το γαρνίρισμα:
Κανέλα τριμμένη
Καρυδόψιχα, ωμή, ψιλοκομμένη
Καβουρδισμένα ή ωμά αμύγδαλα (ψιλοκομμένα)
Σουσάμι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Αδειάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το μούστο, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς σβώλους.
2Έπειτα, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός.
3Όταν αρχίσει το μείγμα να κάνει φουσκάλες, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μπολάκια.
4Αφήνουμε τη μουσταλευριά να κρυώσει καλά.
5Τέλος, προσθέτουμε το γαρνίρισμα και σερβίρουμε.
#tsoulotip: 1. Προσθέστε κατευθείαν το γαρνίρισμα από πάνω αφού σερβίρετε το μείγμα στα μπολάκια γιατί αν το κάνετε αργότερα θα πήξει το μείγμα και δε θα κολλήσει σωστά το γαρνίρισμα από πάνω.
2. Επιλέξτε αλεύρι για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα ή σιμιγδάλι για πιο παχύρευστη υφή.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/i-moustalevria-tis-tasoulas











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μουστοκούλουρα, από την Μαίρη Τρακαδά και το katinostimo.blogspot.com!
Mουσταλευριά με κορν φλάουρ, από την Ιωάννα Σταμούλου και το "sweetly"!
"Μουσταλευριά: Η διατροφική της αξία", από την Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Μαργαρίτα Μπουλούμπαση και ...
Κρέμα σαν μουσταλευριά, με χυμό σταφυλιού και πετιμέζι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Μουστοκούλουρα της γιαγιάς, από την Αργυρώ μας !
Υπέροχα, νηστίσιμα κουλουράκια με μέλι και κανέλα, από την Όλγα Καραγιάννη !
Αφήστε μια απάντηση