Μουστοκούλουρα με πετιμέζι, από την Γωγώ Σαμίου!
Τα Κουλουράκια αυτά είναι μαλακά και πολύ παραδοσιακά με την έντονη γεύση του ελληνικού καφέ..!!!
ΥΛΙΚΑ
1 Ποτήρι του νερού λάδι ελαφρύ
1 Ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 Ποτήρι του νερού πετιμέζι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελληνικό καφέ βραστό
ξύσμα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο.
Αλεύρι φαρίνα όσο πάρει…Περίπου 800 γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ χτυπήστε πρώτα το λάδι και την ζάχαρη να αφρατεψουν λίγο .
Προσθέστε το πετιμέζι τον καφέ και τα υπόλοιπα μυρωδικά
ρίξτε το αλεύρι λίγο λίγο και φτιάξτε μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σας.
Αφήστε την ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο και πλαστε μικρά κουλουράκια…
Ψήστε στους 180 και πάνω σε λαδόκολλα για 25 λεπτά σε αντιστάσεις….Όχι παραπάνω γιατί μετά σφίγγουν..!!!
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μουστοκούλουρα απίθανα με μία μόνο κουταλιά ζάχαρη, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoo...
Moustokouloura (grape molasses cookies), by Dimitris Chronopoulos and the Olive magazine!
Μουστοκούλουρα της γιαγιάς, από την Αργυρώ μας !
Μουστοκούλουρα με πετιμέζι, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintages panos!
Μουστοκούλουρα τραγανά από την υπέροχη Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly"!
Μούστος: Ιστορία & συνταγές για το μούστο, από τον Γιώργο Τσούλη και τo giorgostsoulis.com!
Αφήστε μια απάντηση