Μουστοκούλουρα απίθανα με μία μόνο κουταλιά ζάχαρη, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr! .







Mουστοκούλουρα για πρωινό και με μία μόνο κουταλιά ζάχαρη. Απλά λατρεία.
Σας δίνω συνταγούλα.
ΥΛΙΚΑ
60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
100 γρ αλεύρι φαρίνα
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ. σούπας κανέλα σε σκόνη
½ κ. σούπας μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα τριμένο μοσχοκάρυδο. 1 σφηνάκι κονιάκ
100 ml πετιμέζι
λίγες σταφίδες κορινθιακές, σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού (έχουμε ρίξει τη σόδα μέσα σ αυτόν).
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι (αφού το κοσκινίσουμε πρώτα), τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τις σταφίδες με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Πρέπει να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τοποθετούμε σε ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 15-20 λεπτά.
Καλή επιτυχία!











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μουστοκούλουρα με πετιμέζι, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintages panos!
Κορμός σοκολάτας με καρύδια και μουστοκούλουρα, νηστίσιμος, από το sintayes.gr!
Αφράτα Μουστοκούλουρα (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
"Μουσταλευριά: Η διατροφική της αξία", από την Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Μαργαρίτα Μπουλούμπαση και ...
Μουστοκούλουρα με πετιμέζι και σταφίδες, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας ...
Μουστοκούλουρα τραγανά από την υπέροχη Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly"!
Αφήστε μια απάντηση