Αφράτα Μουστοκούλουρα (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Συστατικά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 140 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. ΙΟΝ κακάο
- 6 γρ. αμμωνία
- 6 γρ. σόδα
- 6 γρ. κανέλα
- 2 γρ. γαρίφαλο
- 50 γρ. μέλι
- 100 ml πετιμέζι
- 75 ml σπορελαιο
- 75 ml νερό
Δείτε το VIDEO: https://youtu.be/3CyAypaS3nM
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Μέθοδος
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα μας τα υγρά υλικά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα στερεά και τα ανακατεύουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνουν ένα ζυμαράκι. Κάνουμε μικρά κορδόνια με αυτό και τα τυλίγουμε κυκλικά.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, με μεγάλο κενό μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν πολύ.
- Είναι πολύ σημαντικό το ταψί να έχει ψηλά τοιχώματα γιατί αφού τοποθετήσουμε τα μουστοκούλουρα μέσα πρέπει να το κλείσουμε με αλουμινόχαρτο από επάνω καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά.
https://ionsweets.gr/recipe-items/afrata-moustokouloura/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μουστοκούλουρα με πετιμέζι και σταφίδες, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας ...
Μουσταλευριά της Βούλας Λαγού, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Μουστοκούλουρα της γιαγιάς, από την Αργυρώ μας !
Μουστοκούλουρα με πετιμέζι, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintages panos!
Τραγανά μουστοκούλουρα από την Αργυρώ!!!
Μουσταλευριά από την Ντίνα Νικολάου!
Αφήστε μια απάντηση