Εκτέλεση
Τα μουστοκούλουρα της γιαγιάς είναι μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, τον μούστο, την σοδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο το αλάτι και το μέλι .
- Χτυπάμε με το μίξερ σε μετρια ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να λιώσει.
- Αρχιζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά – κουταλιά ενώ δουλεύουμε με το χέρι την ζύμη για τα μουστοκούλουρα. Αναλόγως το αλεύρι που χρησιμοποιείτε μπορεί να χρειαστούν από 470-500 γρ. αλεύρι.
- Θελουμε στο τέλος να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να κολλάει ελάχιστα στα χέρια αλλά να μπορεί να πλάθεται και να παίρνει οποίο σχήμα εσείς επιθυμείτε.
- Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα της γιαγιάς σαν κουλουράκια σε ότι σχήμα επιθυμούμε και τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα.
- Αφήνουμε ανάμεσα τους κένο 2-3 εκ. διότι φουσκώνουν αρκετά.
- Βαζουμε κατευθείαν το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσει το σπίτι και να πάρουν ωραίο ροδινο χρώμα.
- Μολις βγάλουμε τα μουστοκούλουρα από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυωσουν και απολαμβάνουμε!
Αφήστε μια απάντηση