Moustokouloura (grape molasses cookies), by Dimitris Chronopoulos and the Olive magazine!







Classic, delicious Greek cookies with a distinctive aftertaste of grape molasses, cinnamon and clove. Easy to make easy to bake! Perfect with your morning or afternoon coffee, or better yet, with a glass of warm milk! Oh, so perfect!
Serves: 30-35 cookies Preparation time: 20′ Cooks in: 20′ Ready in: 40′
Ingredients
610gr all purpose flour
1 tsp baking powder
1 tsp baking soda
1 tsp baking ammonia
1 tsp cinnamon powder
1 tsp ground cloves
200ml extra-virgin olive oil
200gr sugar
200ml petimezi (grape molasses of good quality)
1/3 cup water
90ml brandy
1 tbsp fresh lemon juice
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Method
Step 1
Preheat oven at 170C and line a shallow baking dish with baking parchment.
Step 2
In a large bowl mix all ingredients except flour, until well combined. Add flour and mix with hands or in stand mixer until you get a nice dough.
Step 3
Take a little knob of dough at a time, about the size of a large walnut and shape it into a thin rope and then into a circle, pressing the edges together, or any other shape.
Step 4
Bake for about 15-20 minutes or until lightly crisp. Make sure NOT to over bake. Cool on racks and store in a cool, dry place.
https://www.olivemagazine.gr/mediterranean-cooking/moustokouloura-grape-molasses-cookies/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα- Butter biscuits with jam topping (Video), by Konstantina's Kitchen!
Τάρτα σοκολάτας με μπανάνα- Chocolate and banana tart, by Akis Petretzikis!
Σοκολατάκια με κάστανο και στέβια -Chocolates with chestnut and stevia , από τον Ευτύχη Μπλέτσα, την...
Νηστίσιμο Ρυζόγαλο με Γάλα Καρύδας και Καστανό Ρύζι - Coconut and Brown Rice Pudding, by Evi and the...
Μπανόφι με βάση από μουστοκούλουρο και σοκολάτα, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!
Υπέροχα, νηστίσιμα κουλουράκια με μέλι και κανέλα, από την Όλγα Καραγιάννη !
Αφήστε μια απάντηση