ΤΕΜΑΧΙΑ : 18

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 40Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

ΥΛΙΚΑ

220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. ζάχαρη, καστανή

50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

90 γρ. chips σοκολάτας

½ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. baking powder

1 αυγό, medium

Για το σερβίρισμα:

290 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

Τρουφάκια, πολύχρωμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ρίχνουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ μαζί με τις ζάχαρες και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αφρατέψει.

2Ύστερα, ρίχνουμε μέσα το αυγό, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό ακόμα.

3Στη συνέχεια, αδειάζουμε μέσα το αλεύρι μαζί το baking powder σε δόσεις και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4Έπειτα, ρίχνουμε μέσα τα chips σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά.

5Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, πλάθουμε σε μπαλάκια των 30-35 γρ., τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20 λεπτά.

6Μόλις ψηθούν, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

7Αφού κρυώσουν, τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και με ένα πιρούνι τα αφαιρούμε, προσπαθώντας να μην αφήσουμε περίσσεια σοκολάτας πάνω τους.

8Τέλος, τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με τρουφάκια και σερβίρουμε μόλις κρυώσει η σοκολάτα.

#tsoulotip: Μόλις βγάλουμε τα μπισκότα από το φούρνο θα είναι μαλακά. Μη φοβηθείτε, μόλις κρυώσουν θα σκληρύνουν.

 

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/mpiskota-me-epikalispi-sokolatas

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *