Μπισκότα σοκο-μπανάνας, από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το “Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Όταν είδα το βιντεάκι του Jake Cohen για αυτά τα απλά αλλά υπέροχα μπανανομπισκοτάκια, τα λάτρεψα αμέσως. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην τα δοκιμάσω και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καθιερώσω αφού είναι το τέλειο σνακ για κάθε στιγμή και κάθε ηλικία. Τέλειο για τα πιτσιρίκια που αγαπούν ούτως ή άλλως πολύ τη μπανάνα , τέλειο για τον καφέ και το τσάι, τέλειο για το πρωινό ή το απογευματινό κολατσιό. Έκανα βέβαια μια μικρή μετατροπή φέρνοντας τη συνταγή στα μέτρα και στα γούστα μου ενώ αντικατέστησα το κανελοζαχαρένιο περίβλημα με σοκολάτα…

 

Δοκίμασε αυτά τα μπανανο-σοκολατένια μπισκότα ακόμα και σαν συνοδευτικό στο παγωτό. Τα πιτσιρίκια θα ξετρελαθούν!

mpiskota sokompanana1

Υλικά:

180 γρ. βούτυρο

2-3 πολύ ώριμες μπανάνες( 225 γρ.)

1 κούπα καστανή ζάχαρη

2 αυγά

1 βανίλια

1 κ.γλ. μπέικιν

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

350 γρ. αλεύρι

Για την επιφάνεια:

200 γρ. Κουβερτούρα

2 κ.σ. ηλιέλαιο

mpiskota sokompanana2mpiskota sokompanana4mpiskota sokompanana3mpiskota sokompanana5mpiskota sokompanana6mpiskota sokompanana7mpiskota sokompanana8mpiskota sokompanana9mpiskota sokompanana10mpiskota sokompanana11mpiskota sokompanana12mpiskota sokompanana13

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τις μπανάνες, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη  και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν.  Όταν πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα με αφράτη υφή το αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη.

Τότε παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Όταν τελειώσουμε με το ψήσιμο, περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και βάζουμε μια κατσαρόλα με τη σοκολάτα και το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πετύχουμε μια βελούδινη παχύρρευστη σάλτσα σοκολάτας. Περιλούζουμε με αυτή τα μπισκότα, περιμένουμε να σταθεί η σοκολάτα και απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία!

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *