Για να φτιάξουμε το στιγμιαίο παγωτό μπανάνα με κακάο και flakes ION Patisserie Cover Cream θα χρειαστούμε:
- Παγωμένες μπανάνες από την κατάψυξη
- ION Patisserie Cover Cream
Συστατικά
- Για τo στιγμιαίο παγωτό θα χρειαστούμε
- 200 γρ μπανάνες (καθαρό βάρος) παγωμένες από την κατάψυξη
- 20 γρ ΙΟΝ Kακάο
- 40 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
- 100 γρ ION Patisserie Cover Cream (λιωμένο)
- 4 – 6 φέτες μπανάνες παγωμένες από την κατάψυξη
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: πολυκόφτη, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ποτήρια ή μπολ της αρεσκείας μας.
Οδηγίες
- 1.Για το στιγμιαίο παγωτό: Τοποθετούμε μέσα στο πολυκόφτη τις παγωμένες μπανάνες από την κατάψυξη αφού πρώτα τις έχουμε κόψει σε ακανόνιστα κομμάτια για να μπορέσουν να πολτοποιηθούν πιο γρήγορα.
- 2.Μόλις γίνουν σαν πουρές προσθέτουμε το κακάο της ΙΟΝ (κοσκινισμένο) και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει μια λεία ομοιογενής παγωμένη κρέμα αρκετά αφράτη.
- 3.Γεμίζουμε άμεσα σε ποτήρι ή μπολ της αρεσκείας μας μέχρι την μέση και προσθέτουμε 2 τεμάχια παγωμένες φέτες μπανάνας. Συμπληρώνουμε μέχρι περίπου το χείλος του ποτηριού ή του μπολ με το υπόλοιπο μίγμα.
- 4.Για το ντεκόρ: Για να ρευστοποιήσουμε το ION Patisserie Cover Cream αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία και τοποθετούμε το δοχείο της συσκευασίας όπως είναι στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 – 2 λεπτά. Αναδεύουμε με ένα κουτάλι και απλώνουμε επίπεδα σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και σε πάχος 0,5 cm περίπου. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου.
- 5.Για την παρουσίαση: Κόβουμε σε ακανόνιστα slices – flakes το παγωμένο ION Patisserie Cover Cream και τοποθετούμε στην επιφάνεια από το ποτήρι με το στιγμιαίο παγωτό. Αν θέλουμε προσθέτουμε στην επιφάνεια ακόμα 2 φέτες παγωμένες μπανάνα.
- Μερίδες : 2
- Έτοιμο σε : 15 Λεπτά
Αφήστε μια απάντηση