Μπισκότα βρόμης με μέλι και ταχίνι, από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και τον Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Με 7 απλά υλικά και 7 λεπτά ψήσιμο στο φούρνο, φτιάχνεις τα πιο νόστιμα cookies βρόμης!

Πανεύκολα, χωρίς μίξερ και χωρίς γαλακτομικά. Μπορείς να αντικαταστήσεις και το μέλι με σιρόπι σφενδάμου για τη vegan εκδοχή τους.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι βρώμης
300 γρ. ταχίνι με κακάο
100 γρ. φουντούκια
100 γρ. μέλι
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
½ κ.γ. κανέλα

 

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Χτυπάμε τη βρόμη σε ένα blender να αποκτήσει υφή σαν αλεύρι
Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180°C στις αντιστάσεις.
Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα ψιλοκόβουμε.
Κρατάμε 15 φουντούκια στην άκρη για τη διακόσμηση και τα κόβουμε στη μέση.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη βρόμη και το baking powder και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας.
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις γάντια μιας χρήσης σε αυτό το σημείο. Μετά από λίγα λεπτά το μείγμα θα ομογενοποιηθεί και θα μπορούμε να πλάσουμε στρογγυλά μπαλάκια.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και τοποθετούμε τα μπισκότα, αφού τους έχουμε δώσει στρογγυλό σχήμα. Βάζουμε στο κέντρο μισό φουντούκι σε κάθε μπισκότο για διακόσμηση.
Οι αναλογίες βγάζουν περίπου 30 μικρά μπισκότα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

 

https://coolartisan.gr/?recipe-post=biskota-vromis-me-meli-kai-tachini&fb

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *