Εύκολα μπισκότα -χωρίς ψήσιμο- με nutella και φουντούκι, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για 20 μπισκότα
160 γραμμ. (4 κουταλιές) βούτυρο (χρησιμοποίησα becel)
100 γραμμ. (1/2 φλιτζάνι) φουντούκι, ελαφρά καβουρδισμένο
80 γραμμ. (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη
100 γραμμ. (1/2 φλιτζάνι) γάλα φρέσκο πλήρες
50 γραμμ. (3 κουταλιές) κακάο
180 γραμμ. (3 φλιτζάνια) βρώμη σε νιφάδες
20 γραμμ. (1/2 φλιτζάνι) καρύδα τριμμένη
3 κουταλιές nutella
2 πρέζες αλάτι

Θρυμματίζουμε στο μούλτι το καβουρδισμένο φουντούκι, προσέχοντας όμως να μην το κάνουμε σκόνη.
Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα και το κακάο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Βράζουμε το μίγμα για 1′ (ο χρόνος μετρά από τη στιγμή που ξεκινά ο βρασμός).
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη nutella και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη βρώμη, την καρύδα και το φουντούκι (κρατάμε 2 κουταλιές στην άκρη για διακόσμηση). Ρίχνουμε το σοκολατένιο μίγμα και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε μπαλάκια με διάμετρο 3 εκ. περίπου και τα ακουμπάμε πάνω στον πάγκο εργασίας μας, στον οποίο έχουμε απλώσει ένα κομμάτι λαδόκολλας. Τα πιέζουμε με την παλάμη μας να ανοίξουν και διορθώνουμε το σχήμα τους.
Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με τα υπόλοιπα φουντούκια. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.

http://theonewithallthetastes.com/2012/05/nutella.html
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *