VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Η συνταγή της γιγάντιας αυτής τηγανίτας με το χαριτωμένο όνομα μας έρχεται από την Αμερική. Η ιδιαιτερότητά της είναι πως ψήνεται στο φούρνο μέσα σε τηγάνι και με αυτό τον τρόπο αποκτά σχήμα τεράστιου όστρακου, έτοιμο να δεχτεί στο εσωτερικό του την κάθε ιδέα σου σαν topping. Συνήθως σερβίρεται πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη και κυβάκια βούτυρου, μέλι, μαρμελάδα ή ότι τραβάει η ψυχή σου. Εμένα που με έπιασε η άνοιξη τη σέρβιρα μαζί με κόκκινα φρούτα και πρωτεϊνούχο επιδόρπιο γάλακτος που αρωμάτισα με καρύδα και λάιμ.  Αν κάνετε τη μισή δόση και την φτιάξετε σε μικρότερο τηγάνι, είναι όλη δική σας. Αν την κάνετε ολόκληρη, μοιραστείτε τη στο τραπέζι με αγαπημένα πρόσωπα….

Υλικά για 4 άτομα:

  • 25γρ. βούτυρο LURPAK 
  • 4 αβγά μεγάλα
  • 1 ½ κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 200γρ. γάλα καρύδας ή αγελαδινό, αν θέλετε
  • 135γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα:

  • άχνη ζάχαρη
  • μερικές φράουλες
  • 10 μύρτιλα (προαιρετικά)
  • ξύσμα από 1 λάιμ και χυμό από το μισό
  • 1 κεσεδάκι επιδόρπιο γάλακτος Protein Arla
  • λίγο ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C και βάζετε μέσα να ζεσταθεί ένα τηγάνι με μεταλλικό χερούλι (όχι πλαστικό, προσοχή) διαμ. 26-28εκ.
  2. Στο μεταξύ χτυπάτε με μίξερ χειρός μέσα σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να κάνουν φουσκάλες. Προσθέτετε το γάλα, το αλεύρι, τη βανίλια και την κανέλα και χτυπάτε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρετε ένα μέτρια πηχτό χυλό.
  3. Βγάζετε το τηγάνι από το φούρνο πιάνοντάς το προσεκτικά με πετσέτα για να μην καείτε και ρίχνετε μέσα το βούτυρο. Το γυρίζετε κυκλικά να πάει παντού και να λιώσει. Τότε ρίχνετε μέσα το χυλό που φτιάξατε κι επιστρέφετε το τηγάνι στο φούρνο.
  4. Ψήνετε μέχρι να φουσκώσει περιμετρικά η τηγανίτα και να ροδοκοκκινίσει, για 18–20 λεπτά περίπου.
  5. Στο μεταξύ πλένετε, στεγνώνετε και καθαρίζετε τις φράουλες και τα μύρτιλα, αν χρησιμοποιήσετε και τα ραντίζετε με το χυμό του λάιμ. Ανακατεύετε το επιδόρπιο γάλακτος με μια κουτ. σούπας ινδοκάρυδο, 1 κουτ. γλυκού άχνη ζάχαρη και το ξύσμα του λάιμ.
  6. Σερβίρετε το dutch baby στο τραπέζι μαζί με το τηγάνι, προσθέτοντας από τη μια το επιδόρπιο γάλακτος και από την άλλη τις φράουλες. Πασπαλίζετε με επιπλέον ινδοκάρυδο και άχνη ζάχαρη.

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak®

 

http://www.sweetly.gr/2018/03/dutch-baby-me-gala-karidas-kai-fraoules-2/

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *