Κέικ δίχρωμο με τρούφα σοκολάτας από την VIAP-MENTEL, και το sokolatomania.gr!
ΥΛΙΚΑ (σε θερμοκρασία Δωματίου)
250 γρ. βούτυρο μαλακό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
600 γρ. αλεύρι πολυτελείας (για κέικ, τσουρέκια κλπ)
2 φακ. baking powder
3 κάψουλες βανίλια
1 φλ. καφέ κονιάκ
1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
Επιπλέον χρειαζόμαστε:
250γρ κουβερτούρα , μισό φλ. τσαγιού γάλα
Για την επικάλυψη:
Τρούφα σοκολάτας με τη μοναδική βελούδινη γεύση από τη ΒΙΑΠ MENTEL.
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
Ρίχνουμε όλα τα πρώτα υλικά στον κάδο του μίχερ και χτυπάμε για 4 λεπτά ακριβώς στην μεσαία ταχύτητα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή φωτιά, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα μερικές κουταλιές από το μίγμα του μίξερ και μισό φλυτζάνι γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε δυο στενόμακρες μεγάλες φόρμες ( 36χ12) με χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε μέσα λίγο- λίγο το λευκό και το σοκολατένιο μίγμα εναλλάξ δημιουργώντας έτσι στρώσεις.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 175 βαθμούς στην χαμηλή θέση για περίπου μια ώρα. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμα τα κέικς μπήγοντας ένα μαχαίρι στην μέση της κάθε φόρμας. Πρέπει να βγει καθαρό.
Γαρνίρουμε με Τρούφα σοκολάτας με τη μοναδική βελούδινη γεύση από τη ΒΙΑΠ MENTEL που θα απογειώσει το γλυκό μας.
Καλή επιτυχία!!!
http://www.viapmentel.com/products/Sokolata/#
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κέικ σοκολάτα με μαύρη μπύρα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Κέικ σοκολάτας με κάστανα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Δροσερό κέικ - πουτίγκα με κρέμα και σοκολάτα (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redm...
Μπουκίτσες σοκολατένιου κέικ από το "Cookbox" !
Διπλά σοκολατένιο κέικ από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Κρύο κέικ με μπισκότο, από τη Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Αφήστε μια απάντηση