Κέικ σοκολάτας με κάστανα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κέικ μέσα κι έξω σοκολάτα, λευκή έξω, γάλακτος μέσα, ανακατεμένη με πουρέ από κάστανα!

 

Ένα πολύ ξεχωριστό κέικ σοκολάτας με την προσθήκη πουρέ κάστανων και άρωμα Χριστουγέννων. Εγώ τον πουρέ κάστανου τον είχα έτοιμο στο ντουλάπι, εσείς μπορείτε να τον φτιάξετε μόνοι σας ή να αγοράσετε έτοιμα βρασμένα και καθαρισμένα τα κάστανα και να τα πολτοποιήσετε με λίγο καυτό γάλα.

Photo credits: Αντωνία Κατή

 

Υλικά για μια κανονική φόρμα με τρύπα στη μέση

  • 200γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 250γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 440γρ. πουρέ κάστανου (έτοιμο από κονσέρβα)
  • 4 μεγάλα αβγά ή 5 μέτρια
  • 300γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 βανιλίνη

για τη διακόσμηση

  • 100γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 80γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα.
  2. Στο μεταξύ ανοίγουμε την κονσέρβα του κάστανου και δουλεύουμε τον πουρέ για λίγο μέσα σε ένα μπολ με την πρέσα να μαλακώσει. Μετά τον ενσωματώνουμε στο μίγμα της σοκολάτας.
  3. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να φουσκώσει το μίγμα και ανακατεύουμε μέσα πρώτα το μίγμα της σοκολάτας.
  4. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ρίχνοντάς τα από σουρωτήρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν στο μείγμα.
  5. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μπήξουμε ένα μαχαίρι και να βγει στεγνό
  7. Ξεφορμάρουμε το κέικ και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα πριν το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  8. Ψιλοκόβουμε την λευκή σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος την οποία έχουμε προηγουμένως βάλει σε ένα μπρίκι να βράσει. Ανακατεύουμε καλά και αφού γίνει χλιαρό το μίγμα περιχύνουμε το κέικ.
  9. Διακοσμούμε με ξερά φρούτα της επιλογής μας, εγώ έβαλα και κούμαρα που μάζεψαν από τον Υμηττό και μου τα χάρισαν γιατί ξέρουν πόσο τα αγαπώ!

 

https://sweetly.gr/2020/12/cake-sokolatas-me-kastana/?fb

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *