Υγρό, σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας γάλακτος, από το icookgreek.com!
Σας αρέσουν τα κέικ που κρατούν την υγρασία τους και έχουν πλούσια γεύση κακάο και σοκολάτας γάλακτος; Ένα τέτοιο κέικ-όνειρο θα φτιάξετε ακολουθώντας τη συνταγή που σας προτείνουμε.
Για το γλάσο με σοκολάτα γάλακτος να θυμάστε ότι οι αναλογίες κουβερτούρας – κρέμας γάλακτος τροποποιούνται σε σχέση με το 1:1 που απαιτεί μια κλασική γκανάς.
Μόλις ρίξετε το βραστό νερό, που υποδεικνύει η συνταγή, θα αποκτήσετε ένα πολύ πιο ρευστό μείγμα από τις συνηθισμένες ζύμες για κέικ. Μην ανησυχήσετε. Έτσι πρέπει να είναι.
Για το Υγρό Σοκολατένιο Κέικ με Γλάσο Σοκολάτας Γάλακτος θα χρειαστείτε: • 1 1/2 – 2 φλιτζάνια ζάχαρη • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 1 φλιτζάνι κακάο σκόνη (άγλυκο) • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή μαγειρική σόδα • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο (ή φυτικό λάδι) • 1 δόση βανίλιας σε σκόνη ή 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα • 1 φλιτζάνι γάλα • 1 φλιτζάνι βραστό νερό • 2 αυγά Για το γλάσο σοκολάτας γάλακτος: • 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σε κομματάκια • 300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης • 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι (ή γλυκόζη)
Εκτέλεση: 1. Σε άνετο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά μαζί: τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. 2. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο ή το λάδι και τη βανίλια. Αναμειγνύετε τα υλικά με το μίξερ ή το μίξερ χειρός. Προσθέτετε και το ζεστό νερό και ανακατεύετε λίγο ακόμη. 3. Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα για κέικ καλά βουτυρωμένη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35′-40′, βγάζετε το γλυκό και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. 4. Για την επικάλυψη με σοκολάτα γάλακτος: Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και λιώνετε μέσα την κουβερτούρα γάλακτος ανακατεύοντας μαζί με το μέλι, μέχρι να αγομοιωθεί πλήρως. Περιχύνετε ή αλείφετε το κέικ.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση