Κέικ βανίλιας με κομμάτια πραλίνας, από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Καμμιά φορά ψάχνουμε την ευχαρίστηση σε περίπλοκα πράγματα ενώ τα “ωραία” είναι δίπλα μας , είναι απλά κι είναι στο χέρι μας. Στην περίπτωσή μας , ένα απλό κέικ βανίλιας με ψιλοκομμένα κομμάτια κουβερτούρας ανάμεσα , με άρωμα πραλίνας και βανίλιας και με μια βασική συνταγή για κέικ έκανε το σπίτι να μοσχομυρίσει , γέμισε άρωμα το απόγευμά μου και μας χάρισε ένα υπέροχο κέικ που έγινε ανάρπαστο και το αγάπησαν όλοι. Είναι αυτό που λέμε all time classic ή αυτό που λέμε ελληνιστί μαμαδίστικο , είναι αυτό που δε λείπει ποτέ από το σπίτι μας κι όσες φορές και να το φάμε δεν το βαριόμαστε ποτέ , σαν το ψωμί ένα πράγμα…

keik kommatia pralinas1

Υλικά:

 

310 γρ. αλεύρι μαλακό

1 κ.σ. μπέικιν

150 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

2 βανίλιες

200 γρ. γιαούρτι

180 γρ. λιωμένο βούτυρο

150 γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα με πραλίνα

keik kommatia pralinas2keik kommatia pralinas3keik kommatia pralinas4keik kommatia pralinas6keik kommatia pralinas8keik kommatia pralinas9keik kommatia pralinas10keik kommatia pralinas11keik kommatia pralinas12keik kommatia pralinas13keik kommatia pralinas14keik kommatia pralinas15keik kommatia pralinas16keik kommatia pralinas17

Εκτέλεση:

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα πραλίνας με ένα μαχαίρι πάνω σε βάση κοπής. Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα χτυπάμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Τότε προσθέτουμε το γιαούρτι κι όταν ενσωματωθεί στο μίγμα συνεχίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και χτυπάμε με το μίξερ ελάχιστα ίσα που να προλάβει να ενσωματωθεί κι αυτό στο μίγμα. 

 

Τέλος προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα , ανακατεύουμε με μαρίζ ώστε να διασκορπιστεί ομοιόμορφα μέσα στο μίγμα , αδειάζουμε σε αντικολλητική φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά περίπου (κανουμε το τεστ με τη λάμα του μαχαιριού).

Το βγάζουμε από το φούρνο , περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά , το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα κι όταν κρυώσει εντελώς το σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία!

 

 

https://tinyurl.com/y55lsehu


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *