Κέικ δίχρωμο με τρούφα σοκολάτας από την VIAP-MENTEL, και το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ   (σε θερμοκρασία Δωματίου)

250 γρ. βούτυρο μαλακό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
600 γρ. αλεύρι πολυτελείας (για κέικ, τσουρέκια κλπ)
2 φακ. baking powder
3 κάψουλες βανίλια
1 φλ. καφέ κονιάκ
1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο

Επιπλέον χρειαζόμαστε:

250γρ κουβερτούρα , μισό φλ. τσαγιού γάλα

  Για την επικάλυψη:

Τρούφα σοκολάτας με τη μοναδική βελούδινη γεύση από τη ΒΙΑΠ MENTEL.

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
Ρίχνουμε όλα τα πρώτα υλικά στον κάδο του μίχερ και χτυπάμε για 4 λεπτά ακριβώς στην μεσαία ταχύτητα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή φωτιά, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα μερικές κουταλιές από το μίγμα του μίξερ και μισό φλυτζάνι γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε δυο στενόμακρες μεγάλες φόρμες ( 36χ12) με χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε μέσα λίγο-  λίγο το λευκό και το σοκολατένιο μίγμα  εναλλάξ  δημιουργώντας έτσι στρώσεις.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις,  στους 175  βαθμούς στην χαμηλή θέση για περίπου μια ώρα. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμα τα κέικς μπήγοντας ένα μαχαίρι στην μέση της κάθε φόρμας. Πρέπει να βγει καθαρό.

Γαρνίρουμε με  Τρούφα σοκολάτας με τη μοναδική βελούδινη γεύση από τη ΒΙΑΠ MENTEL που θα απογειώσει το γλυκό μας.

Καλή επιτυχία!!!

http://www.viapmentel.com/products/Sokolata/#


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *