Kέικ σοκολάτας, από την Νάντια Μαρκοπούλου και το Spoon ‘n Love!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε αυτό το κέικ με τα παιδάκια σας είναι εύκολο και πεντανόστιμο. -καλή απόλαυση!

 

Υλικά

60 γρ καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο

180 γρ καστανή ζάχαρη

100 ml ξυνόγαλα (ή αν δεν έχετε μην τρέχετε να στέλνετε μηνύματα για μάρκετ τώρα βάλτε γάλα).
100 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ( ή αν δεν έχετε βάλτε χλιαρό νερό) 60 γρ κακάο σε σκόνη
240 γρ αλεύρι φαρίνα
80 γρ σοκολάτα κουβερτούρα Nestle
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. Baking powder και 1 κ.γ. σόδα
Για το γλάσο
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ βούτυρο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

κομματάκια σοκολάτας και χρωματιστή τρούφα για διακόσμηση.
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το καλαμποκέλαιο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αυγό και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ξυνόγαλα και το χυμό πορτοκάλι και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

Στη συνέχεια κόσκινο ζούμε αλεύρι και κακάο και σιγά σιγά ρίχνουμε το κακάο, το αλεύρι, το baking,τη σόδα,μια πρέζα αλάτι και τέλος τη σοκολάτα ψιλοκομμένη.

Ρίχνουμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένη φόρμα (την κλασική για κέικ) και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και στους 170 για περίπου 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.

Λίγο πριν βγάλουμε το κέικ φτιάχνουμε το γλάσο (βάζουμε και τα δύο υλικά σε μπαιν μαρί) και μολις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το αναποδογυρίζουμε και περιχύνουμε με γλάσο και πασπαλίζουμε με τρούφα χρωματιστή ( ψιλοκομένους ξηρούς καρπούς ή και φρέσκα φρούτα )

tips : Eαν θέλουμε βάζουμε μισό ολικής μισό λευκό αλεύρι- εάν αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με μέλι θα βάλουμε 340 γρ μέλι και θα μειώσουμε κατά 20 γραμμάρια τα υγρά (χυμό και ξυνόγαλα)

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *