Κέικ Σοκολάτα Με Ολόκληρα Φουντούκια από την Ελένη Ψυχούλη και το “pirouni.gr”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα ωραίο, ελαφρύ χάρη στη μαρέγκα και απλό κέικ που κλείνει το μάτι στη σοκολάτα με ολόκληρα φουντούκια του περιπτέρου, από τον Ανδρέα Λαγό.

Υλικά

35γρ. κακάο σκόνη

80 ml καυτό νερό

150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρί

150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

300 γρ. καστανή ζάχαρη

150-200 γρ. ολόκληρα φουντούκια καβουρδισμένα

2 βανίλιες

4 αβγά, χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύουμε το κακάο στο καυτό νερό.

Προσθέτουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα.

Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια.

Μεταφέρουμε σε φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο.

Αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη, στολίζουμε με ολόκληρα ή τριμμένα φουντούκια και ορμάμε!

http://www.pirouni.gr/2014/09/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9%CE%B1/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *