Ανοιξιάτικο κέικ με φράουλες, από την Ελευθερία Μπουτζά και το “Μαγειρεύοντας με την L”!

Υλικά

 

120 ml. ηλιέλαιο

90 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

90 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά μέτρια
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
160 ml. γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
3/4 κ.γλ. σόδα σε σκόνη
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
6 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
3 ασπράδια
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

 

 

Για την διακόσμηση

150 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
2 μπισκότα digestive τριμμένα στο μούλτι
φράουλες κομμένες στα δύο για το ντεκόρ

 

Οδηγίες 

 

Ξεκινάς με την μαρέγκα. Χτυπάς σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη για περίπου 3 λεπτά. Μόλις δεις ότι αρχίζει να σφίγγει σταματάς το μίξερ.

Ξεκινάς να ετοιμάζεις το κέικ. Στον κάδο του μίξερ ρίχνεις το ηλιέλαιο μαζί με την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη, χτυπάς σε δυνατή τα ταχύτητα για 1-2 λεπτά. Σταματάς το μίξερ και προσθέτεις τα αυγά και συνεχίζεις για 2 λεπτά επιπλέον.

Προσθέτεις την υγρή βανίλια, το φρέσκο γάλα και ανακατεύεις με την βοήθεια σπάτουλας.
Στην συνέχεια προσθέτεις την μαρέγκα και όλες τις σκόνες (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και σόδα) κοσκινισμένες σε δόσεις ώστε να απορροφηθούν πιο ομαλά. Ανακάτεψε με απαλές, κυκλικές κινήσεις.

Λαδώνεις μια κλασική φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Ρίχνεις λίγο αλεύρι και την ανακινείς ώστε να καλύψει το εσωτερικό της. Μοιράζεις το μείγμα σε δύο δόσεις. Περιχύνεις την φόρμα με την πρώτη, απλώνεις την μαρμελάδα φράουλα στο κέντρο, περιμετρικά και καλύπτεις με το υπόλοιπο μείγμα.

Ψήνεις στου 180 βαθμούς(αέρα) για 34-45 λεπτά. Αφού κρυώσει, λιώνεις την σοκολάτα σε μπεν-μαρι, καλύπτεις ομοιόμορφα την επιφάνεια και διακοσμείς με το τριμμένο μπισκότο και τις φρέσκες φράουλες.

 

Καλή επιττυχία <3

Η εικόνα ίσως περιέχει: επιδόρπιο, φρούτο, φαγητό και εσωτερικός χώρος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *