Σοκολατένιο κέικ με φράουλες και μους τυριού-φράουλας (Video), από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα ξεχωριστό, εντυπωσιακό, υπέροχο γλύκισμα με βάση ένα λαχταριστό, πλούσιο σε γεύση κέικ σοκολάτας με φρέσκες φράουλες καλυμμένο με μους τυριού φράουλας. Αν σας αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτας και φράουλας, σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτήν την εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε, σε κάθε περίσταση, αυτό το τέλειο κέικ σοκολάτας με γεύση φράουλας, με την απαλή υφή της μους που ταιριάζει απόλυτα με την υφή του κέικ και είναι πραγματικά δροσιστικό και καλοκαιρινό. Ελπίζω να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και να απολαύσετε!

 

 

 Μερίδες: 10-12 μερίδες

συνταγή icon Χρόνος: 35 λ + 25 λ ψήσιμο + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για το σοκολατένιο κέικ
  • 1/2 φλ. τσαγιού (110 γρ.) βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 150 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρας ημίγλυκη, ψιλοκομμένη
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού (100 γρ.) ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/3 φλ. τσαγιού (40 γρ.) αλεύρι
  • 120 γρ. φρέσκες φράουλες, κομμένες στα 2 ή στα 3 ανάλογα με το μέγεθός τους
  • Για την μους τυριού με κρέμα φράουλας
  • Για την σάλτσα φράουλας
  • 250 γρ. φρέσκες ώριμες φράουλες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 φλ. τσαγιού (50 γρ.) ζάχαρη
  • 1 κ.σ. (15 ml) χυμό λεμονιού
  • Για την μους
  • 1/2 κ.σ. (5 γρ.) σκόνη ζελατίνης
  • 2 κ.σ. (30 ml) κρύο νερό
  • 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 1/4 φλ. τσαγιού (30 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. τσαγιού  (240 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά κρύα
  • Για την διακόσμηση
  • φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση με το πράσινο κοτσάνι τους
  • νιφάδες σοκολάτας ή 1 σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου σε φλούδες (με αποφλοιωτή πατάτας)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ σοκολάτας: Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθούς. Βουτυρώνετε ή λαδώνετε και στρώνετε χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και την αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και το βούτυρο και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά, και φροντίζοντας το μπόλ να μην ακουμπά στο νερό της κατσαρόλας που θα πρέπει να σιγοβράζει. Όταν λιώσουν τελείως και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Εν τω μεταξύ, σε άλλο μπολ ρίχνετε τα αυγά, την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και πάρει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Μετά προσθέτετε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  4. Στη συνέχεια αφήνετε το μίξερ, κοσκινίζετε μέσα στο σοκολατένιο μείγμα το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν πλήρως. Αδειάζετε το έτοιμο μείγμα μέσα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και από πάνω τοποθετείτε τις κομμένες φράουλες όπως θα δείτε στο βίντεο.
  5. Ψήνετε το κέικ σας στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί. Μετά το ξεφουρνίζετε “περνάτε” την λάμα ενός μαχαιριού ανάμεσα από το γλυκό και τα τοιχώματα της φόρμας γύρω γύρω για να ξεκολλήσει και το αφήνετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  6. Για την μους τυριού με κρέμα φράουλας: Για την σάλτσα φράουλας. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τις φράουλες κομμένες σε κομμάτια, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λ μέχρι να πήξει η σάλτσα σας. Την αποσύρετε από τη φωτιά, την μεταφέρετε σε μπολ και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  7. Για την μους: Σε κατσαρολάκι ρίχνετε την ζελατίνη και το κρύο νερό, ανακατεύετε και τα αφήνετε για 5-10 λ ή μέχρι να διογκωθούν. Μετά βάζετε το κατσαρόλι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε για λίγο να διαλυθεί καλά η ζελατίνη και τη ρίχνετε στο μπολ με τη σάλτσα φράουλας. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί καλά η ζελατίση στην σάλτσα.
  8. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά προσθέτετε και την σάλτσα φράουλας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Σε άλλο καθαρό μπόλ ρίχνετα την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε με καθαρό μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”.
  9. Αφήνετε το μίξερ και με την βοήθεια μιας σπάτουλας μεταφέρετε σταδιακά, την σαντιγί μέσα στο μείγμα τυριού-φράουλας και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις ώστε να ενσωματώνετε μετά από κάθε προσθήκη. Αδειάζετε την έτοιμη μους πάνω στο κρύο πλέον κέικ και με την βοήθεια μιας σπάτουλας ισιώνετε πλήρως την επιφάνειά της.
  10. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ. Πριν σερβίρετε το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος το διακοσμείτε με φρέσκες φράουλες και νιφάδες ή φλούδες σοκολάτας αν είστε εξοικειωμένοι.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatenio-keik-me-fraoyles-kai-moys-tyrioy-fraoylas-video/?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *