Κέικ στρατσιατέλλα με γλάσο πραλίνας και γλασέ πορτοκαλάκια, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 Ενα κεκάκι που συνδυάζει όλες τις αγαπημένες γεύσεις και αρώματα. Η γεύση και η υφή του αλλά και η κομψή του εμφάνιση το καθιστούν ιδανικό γλύκισμα τόσο για τα οικογενειακά απογευματινά καφεδάκια μας όσο και για ένα εντυπωσιακό δώρο που θα το προσφέρουμε στις επισκέψεις μας!!!

Υλικά:

Για τα γλασσέ πορτοκαλάκια

1 μεγάλο πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές μισές-φέτες

1/2 φλιτζ.τσ. ζάχαρη

1/2 φλιτζ.τσ. νερό

Για το κέικ

1 κεσεδάκι μαργαρίνη

4 αυγά χωρισμένα

1 φλιτζ.τσ. ζάχαρη

1 φλιτζ τσ. γάλα

1/2 φλιτζ.τσ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι

2 κάψουλες άρωμα βανίλια

1 φλιτζ.τσ. τρούφα σοκολάτας γάλακτος

500 γρ. φαρίνα κόκκινη

1 μικρό βαζάκι πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση:

  • Ξεκινάμε με την ετοιμασία των γλασσέ: Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τις φέτες πορτοκαλιού να βράσουν για 10 λεπτά κι έπειτα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τη μία φετούλα δίπλα στην άλλη. Ψήνουμε στους 180′ βαθμούς στις αντιστάσεις του φούρνου για 15′ λεπτά κι έπειτα στους 170′ βαθμούς στον αέρα για άλλα 10 λεπτά ώστε να καραμελώσουν τα πορτοκαλάκια μας. Έπειτα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

  • Για την παρασκευή του κέικ, χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, το γάλα, το χυμό, τις βανίλιες κι έπειτα σταδιακά ρίχνουμε και το αλεύρι μας. Προσθέτουμε την τρούφα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα το μείγμα να φτάσει παντού και με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ενσωματώνουμε στο μείγμα τη μαρέγκα.

  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια βαθιά φόρμα για κέικ μεσαίας διαμέτρου και αδειάζουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα. Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180′ βαθμούς των αντιστάσεων για 45 λεπτά με 1′ ώρα ελέγχοντας ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 30′ ΛΕΠΤΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ το εσωτερικό του κέικ με μια οδοντογλυφίδα.

  • Αφού ετοιμαστεί και το κέικ μας βγάζουμε,  αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ξεφορμάρουμε.

  • Χτυπάμε με ένα κουτάλι τη μερέντα μας να μαλακώσει και την απλώνουμε στην επιφάνεια του κέικ. Στολίζουμε με τα γλασσέ πορτοκαλάκια και….απολαμβάνουμε!!!!

Καλή σας επιτυχία!!!!

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2016/01/blog-post.html?fb
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *