Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

 

YΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 φλιτζάνι σιρόπι από το βάζο των κερασιών

μισό φλιτζάνι ζάχαρη

1 σφηνάκι τσέρι μπράντι

Ρίχνουμε την ζάχαρη στο μείγμα από το σιρόπι και το μπράντι.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά περίπου.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά  και με αυτό ποτίζουμε το παντεσπάνι μας.

oly-4

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

1 Βάζο sour cherries 680 γρ

6 φάκελοι γκαρνί βανίλια

4 φλιτζάνια γάλα

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Στραγγίζουμε τα κεράσια και κρατάμε το ζουμί τους για να φτιάξουμε το σιρόπι.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος,το γάλα και τα γκαρνί σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.

Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.

Ποτίζουμε το πρώτο παντεσπάνι και στρώνουμε από πάνω μια παχιά δόση κρέμας.

Βάζουμε μια στρώση κεράσια.

Συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση ..

Βρέχουμε και το τρίτο παντεσπάνι και καλύπτουμε  όλη την τούρτα.

Ισιώνουμε καλά με σπάτουλα το πάνω μέρος.

Την βάζουμε στο ψυγείο.

oly-3

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Θα χρειαστείτε άσπρη και κόκκινη ζαχαρόπαστα, 

ένα βρώσιμο κόκκινο ιριδίζον μαρκαδόρο και βρώσιμη κόλλα.

Ανοίξτε την άσπρη ζαχαρόπαστα σε πάγκο με τον πλάστη .

Πασπαλίστε τον πρώτα με ζάχαρη άχνη.

Κόψτε με ένα μεγάλο στρογγυλό κουπάτ ένα μεγάλο κύκλο σχεδόν ίσο με την τούρτα σας.

Χρησιμοποιήστε ένα σχέδιο από το διαδίκτυο για το κεφάλι του σήματος του ολυμπιακού.

Βάλτε το πάνω στην λευκή ζαχαρόπαστα και κάντε το σχέδιο περιμετρικά με τον κόκκινο μαρκαδόρο.

Αρχίστε με το στεφάνι( τα φύλλα με την κόκκινη ζαχαρόπαστα).

Συνεχίστε με το κεφάλι…

Και μετά με το περίγραμμα του προσώπου  και την χρονολογία Ίδρυσης της ομάδας.

Κολλήστε τα προσεκτικά (με πινελάκι) με την βρώσιμη κόλλα .

Περάστε με τον βρώσιμο μαρκαδόρο τα φύλλα, το περίγραμμμα και όλα τα

στοιχεία της διακόσμησης.

Σηκώστε προσεκτικά τον άσπρο κύκλο και βάλτε τον στο κέντρο της τούρτας σας.

Εγώ έφτιαξα την τούρτα με γέμιση μπλάκ φόρεστ ..

Μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση θέλετε.

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
https://koykoycook.gr/?p=24168
 
 
oly-2
 
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.