Τούρτα γενεθλίων σοκολάτα-πραλίνα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ ..http://koykoycook.gr/?p=5430

koykoycook.gr
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα! Μπράβο που μοιράζεσαι την γνώση σου.

η αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο παντεσπάνι σοκολάτας.

 

 

pral3

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

3/4 φλιτζανιού του τσαγιού  ζεστό νερό

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη 

4 κουταλιές της σούπας ρόφημα Κάντμπουρυ 

1 σφηνάκι κονιάκ

Αναμείξτε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΡΑΛΙΝΑΣ

3 κουτιά κρέμα Μόρφατ

2 σοκολάτες πραλίνες των 170 γρ η καθεμιά

4 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού(η Νουτέλα η μερέντα)

Λιώστε τις σοκολάτες σε μπαίν μαρί και ρίξτε μέσα την Νουτέλα.

Ανακατέψτε να ομογενοποιηθουν.

Αφήστε να κρυώσει λίγο το μείγμα σοκολάτας.

Χτυπήστε τις Μόρφατ( αφού τις έχετε βάλει πρώτα μια ώρα στο ψυγείο).

Προσθεστε το μείγμα σοκολάτας και βάλτε στο ψυγείο για μισή ώρα.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ

125 γρ κουβερτούρα Παυλίδη

125 γρ κρέμα γάλακτος 35%

Ζεστάνετε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και ρίξτε μέσα την κουβερτούρα να λιώσει.

Αφήστε την γκανάς στην άκρη.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

6 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2,1/3 φλιτζανιού άχνη ζάχαρη

3/4 φλιτζανιού κοσκινισμένο κακάο σκόνη

2 βανίλιες

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 πρέζα αλάτι

1/3 φλιτζανιού πλήρες γάλα

Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.

Προσθεστε την άχνη και το κακάο.

Ρίξτε τις βανίλιες,το αλάτι  και σταδιακά το γάλα καθώς χτυπάτε το μείγμα.

Το μείγμα σας πρέπει να λείο .

Βάλτε τη βουτυρόκρεμα στο ψυγείο να σφίξει λίγο πριν την χρησιμοποιήσετε.

pral2

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 

Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι(με πινέλο) και στρώστε μια δόση κρέμα πραλίνα.

Συνεχίστε  με  δεύτερο παντεσπάνι .

Ποτίστε ελαφρά το πάνω παντεσπάνι.

Στρώστε από πάνω την γκανάς.

Βάλτε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Λιώστε 50 γρ λευκή σοκολάτα ,χρωματίστε την με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

και κάντε γραμμές πάνω στην γκανάς .

Βάλτε ξανά στο ψυγείο.

Χτυπήστε 2 φακέλους  Γκαρνί σοκολάτας με 1,1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

αντί για γάλα .

Προσθέστε μέσα 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας κοσκινισμένο κακάο.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

Καλύψτε με μια σπάτουλα περιμετρικά την τούρτα σας .

Βάλτε το υπόλοιπο μείγμα Γκαρνί σε μικρο κορνέ και κάντε μικρές ροζέτες γύρω γύρω

από την τούρτα σας .

Με μεγάλο κορνέ στολίστε  την τούρτα σας με την βουτυρόκρεμα σοκολάτας περιμετρικά .

 

Χρόνια πολλά!!

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=23002
 
 
pral1
 
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *