Παγωτίνια με φυστικοβούτυρο, από τον Ακη και το akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά
  • 400 γρ. έτοιμο κέικ σοκολάτας
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 1 λίτρο παγωτό βανίλια (βλέπε την συνταγή στο τέλος)  ή παγωτό καϊμάκι
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο έξτρα

 

 

 

20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

 

8-10
Μερίδα/ες

 

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Ένα δροσιστικό επιδόρπιο! Αν σας έχει περισσέψει κέικ σοκολάτας και φυστικοβούτυρου μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα μοναδικά παγωτίνια με φυστικοβούτυρο! Θα τα λατρέψουν όλοι!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Σπάμε το έτοιμο κέικ σοκολάτας σε κομμάτια και τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με το φυστικοβούτυρο.
  • Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν και το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
  • Χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και πατάμε το μισό μείγμα στη βάση μίας φόρμας 30 x 25 εκ. την οποία έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και στα τοιχώματα.
  • Παγώνουμε τη φόρμα μέχρι να τη ξαναχρησιμοποιήσουμε. Αφήνουμε στην άκρη το υπόλοιπο μείγμα με τα κέικ και το φυστικοβούτυρο.
  • Στον κάδο ενός ηλεκτρικού μίξερ με το φτερό, χτυπάμε το παγωτό σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αν έχετε ηλεκτρικό μίξερ με το σύρμα,  καλό είναι να χτυπήσετε το παγωτό σε δόσεις για να μη σας χαλάσει το μίξερ.
  • Αφού μαλακώσει το παγωτό, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε την έξτρα ποσότητα για φυστικοβούτυρο (δεν ανακατεύουμε πάρα πολύ γιατί θέλουμε να φαίνονται τα κομμάτια φυστικοβούτυρου μέσα στο παγωτό).
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα που έχουμε παγώσει. Κάνουμε λεία την επιφάνεια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
  • Από πάνω βάζουμε το άλλο μισό μείγμα από τα κέικ και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια για να δημιουργήσουμε μία λεία επιφάνεια. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή όλη νύχτα μέχρι να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Tip
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι παγωτό σας έχει περισσέψει ή ότι κέικ σας έχει περισσέψει!
Βάση παγωτού
Συστατικά
  • 500 γρ. γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. μέλι
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ

 

45′
Χρόνος Εκτέλεσης

 

2
Μερίδα/ες

 

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Μια πολύ καλή βάση για παγωτό πάνω στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά ώστε να φτιάξουμε διαφορετικές γεύσεις παγωτού.

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 400 γραμμάρια από το γάλα, όλη την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μέλι και τα βάζουμε να ζεσταθούν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. γάλα και το κορν φλάουρ.
  • Όταν έχουν βράσει τα υλικά στην κατσαρόλα για 2 – 3 λεπτά ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλα-κόρν φλάουερ και βράζουμε άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε ότι υλικά  θέλουμε για να πάρει το παγωτό τη γεύση που επιθυμούμε. Αν θέλουμε παγωτό βανίλια ας πούμε προσθέτουμε λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη σε σκόνη.
  • Κρυώνουμε το μείγμα γρήγορα σε ένα μπολ, στο οποίο απο κάτω έχουμε τοποθετήσει άλλο ένα μπολ με πάγο. Το βάζουμε στην κατάψυξη μόλις κρυώσει καλά.

 

Tip
Αν θέλουμε βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα που να κλείνει καλά στην κατάψυξη και ανά μια ώρα το ανακατεύουμε λίγο κάνοντάς του “μασάζ” μέσα στη σακούλα..
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *