Creta Carob

Υλικά:
500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα, καραμελωμένο
150 γρμ. γάλα φρέσκο, κρύο
100 γρμ. baileys irish cream
100 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
2-3 κουτ. σούπας σταγόνες κουβερτούρα.

Εκτέλεση:

Για το καραμελωμένο γάλα:
Σε ένα στρογγυλό μικρό πυρέξ, ή άλλο σκεύος για φούρνο αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα. Το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος γεμάτο με βραστό νερό, έτσι ώστε το νερό να φτάνει στο μέσο περίπου του πυρέξ. Σκεπάζουμε το πυρέξ πολύ καλά με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220o C και “ψήνουμε” για περίπου 1,5 – 2 ώρες, ή μέχρι να έχουμε καραμέλα μεσαίου χρώματος, και σφιχτή. Τσεκάρουμε κατά καιρούς πως το νερό δεν έχει στεγνώσει. Μόλις βγει ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να γίνει μία λεία κρέμα, και ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα όπως είναι καυτή η κρέμα. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ καλά-καλά να λιώσει η σοκολάτα, και ρίχνουμε το baileys irish cream. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα, και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το παγωτό:
Χτυπάμε για λίγο στο μίξερ το γάλα με την φυτική κρέμα γάλακτος, να διαλυθεί. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, και το καραμελωμένο γάλα στον κάδο, (εκτός τις σταγόνες κουβερτούρα) και συνεχίζουμε στην αρχή σιγά σιγά το χτύπημα για να μην μας «πεταχτούν» το υλικά, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.

Αν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, και στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρα.
Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 3-4 ακόμα φορές να γίνει αφράτο. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρα.
Το σερβίρουμε με σιρόπι καραμέλας, η ότι άλλο σιρόπι μας αρέσει, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, μπισκοτάκια, κ.λ.π.

Φτιάχνει: 1,300 γρμ. περίπου παγωτό.

 

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -18 έως -20 C. βαθμούς

 http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2012/11/baileys-chocolate.html

image_pdfimage_print

Related Posts

5 Comments

  1. Ευα

    Καλησπερα στην διαδικασια της καραμελας δεν μπορουμε να βαλουμε το κουτι με το ζαχαρουχο να το βρασουμε? ή θα εχει αλλο αποτελεσμα? ευχαριστω.

    • sokolata

      Καλησπέρα Εύα. Θα έλεγα ναι, οτι μπορείς, αλλα καλύτερα να μας απαντήσει ο δημιουργός της συνταγής. Λιγή υπομονή μόνο. Μόλις τον ενημέρωσα για την ερώτησή σου. Ευχαριστώ. 🙂

    • Καλημέρα Εύα, συγνώμη για την καθυστέρηση, δουλειά βλέπεις… Λοιπόν είναι το ίδιο ακριβώς, απλά γλιτώνουμε λίγο χρόνο. Το βράσιμο θέλει περισσότερες ώρες. Αν θέλεις να το βράσεις κανένα πρόβλημα, αντιθέτως, γίνετε και καλύτερη η καραμέλα.

      • sokolata

        Ευχαριστούμε πολύ Πάνο! 🙂

        • Panos

          Παρακαλώ… στην διάθεσή σας πάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *