(Εγω την βρίσκω στα ΑΒ Βασιλόπουλος και στα Supermarkets Κρητικός).
Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε το ζαχαρούχο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
Για πιο έντονο άρωμα και γεύση καραμέλας προσθέτουμε προαιρετικά στο ζεστό ζαχαρούχο μερικές καραμέλες γάλακτος (σκληρές η μαλακές) . Μόλις οι καραμέλες λιώσουν και το ζαχαρούχο πάρει σκούρο χρώμα το βγάζουμε από το μάτι , προσθέτουμε το φρέσκο γάλα , ανακατεύουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει . Ιδανικά το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο η και στη κατάψυξη για πιο γρήγορα.
Στο κάδο του mixer χτυπάμε στην μεγάλη ταχύτητα την φυτική κρέμα μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και να «στέκεται».
Προσθέτουμε σταδιακά και το μίγμα ζαχαρούχου και φρέσκου γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει αφράτο.
Προαιρετικά προσθέτουμε καραμελλωμένους ξηρούς καρπούς (Βλέπε συνταγή στο τέλος)
Αδειάζουμε σε μεταλλικό δοχείο με καπάκι και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Αυτό είναι όλο! Δεν χρειάζεται να το ξαναχτυπήσουμε!
Εχουμε ένα βελούδινο σπιτικό παγωτό πολύ γρήγορα και πανεύκολα!
Το «μυστικό» της επιτυχίας και το ότι δεν χρειάζεται ξανά χτύπημα οφείλεται στην συγκεκριμένη κρέμα γάλακτος.!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Καραμελωμένοι Ξηροί Καρποί με Σοκολάτα Gianduja από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις «Γλυκές Αλχημείες» !
ΥΛΙΚΑ:
50 γρ. αμύγδαλα
50 γρ. φουντούκια
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
90 γρ. ζάχαρη λευκή Saint Louis
30 γρ. νερό
στρωμένη κουβερτούρα πραλίνα Nestle dessert
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε έως ότου καραμελώσουν. Απλώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
Όταν κρυώσουν, τα βουτάμε στην κουβερτούρα, τα τινάζουμε και τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
Αφήστε μια απάντηση