Μους σοκολάτα γεμιστή με σου από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημειες”!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

http://www.glykes-alchimies.gr/?p=793

Υλικά:

20 σου έτοιμα

Υλικά για την κρέμα:

350 γρ. γάλα φρέσκο ΦΑΡΜΑ της ΦΑΓΕ
150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά της Arla
80 γρ. λευκή ζάχαρη Saint Louis
1 αυγό ΒΛΑΧΑΚΗΣ
3 κρόκοι αυγών ΒΛΑΧΑΚΗΣ
40 γρ. κορν φλάουερ
1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση

Υλικά για τη μους:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

600 γρ. κουβερτούρα Nestle dessert τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
300 γρ. γάλα ΦΑΡΜΑ της ΦΑΓΕ
400 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά της Arla χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Εκτέλεση για την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος σκεπάζοντάς τη με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα ή στον κάδο του μίξερ.

Εκτέλεση για τη μους:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.

Συναρμολόγηση:
Σε μία μεγάλη ημισφαιρική φόρμα στρώνουμε στο εσωτερικό μία μεμβράνη και καλύπτουμε όλη την εσωτερική επιφάνεια με μία στρώση από τη μους. Σκορπίζουμε τα σου έτσι ώστε να πάνε παντού, καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα προσθέτοντας λίγα ακόμα σου στο κέντρο και πιέζοντάς τα. Αφήνουμε στο ψυγείο.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *