Σοκολατένιο Γλυκό με Κάστανα απο τις “Συνταγές της Λόπης” !!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υλικά
1 κιλό κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και πολτοποιημένα
1 πακέτο βιτάμ
100 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας, ταιριάζει πολύ το βύσσινο ή τα κράνα
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη, αρκετή ώρα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και όπως είναι ζεστή τη ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε η ζάχαρη που έχουμε βάλει να λιώσει.

Προσθέτουμε το ποτό μας και στο τέλος τον πουρέ κάστανου και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα στρωμένη με διάφανη πλαστική μεμβράνη, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μετά από αρκετές ώρες το βγάζουμε από το ψυγείο και το κόβουμε σε φέτες. Γαρνίρουμε με σαντιγί ή όπως αλλιώς μας αρέσει.

Είναι μία πολύ καλή ιδέα να το κάνουμε και σοκολατάκια κόβοντας τις φέτες σε μικρά τετράγωνα που θα τα περάσουμε με κακάο ή καρύδα.

Διατηρείτε στο ψυγείο.
http://lopis-place.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html?utm_source=BP_recent&utm-medium=gadget&utm_campaign=bp_recent
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *