Εύκολη σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ, από την ΄Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια σοκολατόπιτα τσαχπίνα και ανεπανάληπτη που σίγουρα θα σου ανάψει φωτιές και θα την σκέφτεσαι συνέχεια ! Ζουμερή , αφράτη και πεντανόστιμη….και δεν χρειάζεται να πω πολλά διότι η εικόνα μιλάει από μόνη της . Συνδύασε την με μια μπάλα παγωτό και νομίζω θα έχεις αγγίξει την τελειότητα!

ΥΛΙΚΑ

4 αυγά

200ml ηλιέλαιο

200γρ ζάχαρη

100γρ κουβερτούρα σοκολάτα

20γρ κακάο

160γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

240ml νερό

Για άλειμμα ταψιού

1 κουτ γλυκού βούτυρο ή λάδι

1/2 κουτ γλυκού κακάο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για την σάλτσα σοκολάτας

180γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος

200ml κρέμα γάλακτος

Για στόλισμα

5-6 πουράκια τριμμένα

10 κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το νερό και την σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατευουμε μέχρι να ενωθούν . Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στο μείγμα, το αλευρι , το κακάο , την λιωμένη σοκολάτα με το νερό και το λάδι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 24 εκατ πασπαλίζουμε με κακάο και ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα μέσα (θα είναι σε υγρή μορφή). Ψήνουμε για 30-35 λεπτα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα και αν βγαίνει στεγνή ειναι έτοιμη.

Για την σάλτσα σοκολάτας

Βάζουμε σε ένα μπέν μαρί την σοκολάτα με την κρέμα γαλακτος και τα λιώνουμε. Αφου ψηθεί η σοκολατόπιτα ρίχνουμε την σαλτσα απο πάνω. Τρίβουμε μερικά πουράκια απο πάνω και την αφήνουμε για 2 ώρες να παγώσει ! Καλή επιτυχία !

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *