Γρήγορη Σοκολατόπιτα από τον Άκη και το akispetzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Clock

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά

 

  • 2 κ.γ καφέ στιγμής
  • 375 γρ. νερό
  • 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική χωρισμένη στα 130γρ. και 70γρ.
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. κακάο χωρισμένο στη μέση
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 70 γρ. γάλα
  • 1 κρόκος
  • μία πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες

για το σερβίρισμα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • παγωτό της αρεσκείας σας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τον καφέ με το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα 70 γρ λευκή ζάχαρη με την καστανή και το μισό κακάο.
  • Σε ένα τρίτο μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι με το μπέικιν αφού τα έχουμε περάσει απο σίτα.
  • Σε ένα τηγάνι , σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά με το που λιώσει το βούτυρο, και ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο κακάο και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Προσοχή να μην είναι καυτό το λιωμένο βούτυρο γιατί το κακάο καίγεται εύκολα και μυρίζει. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το γάλα, το αλάτι, τις βανίλες, τον κρόκο αβγού και τα 130 γρ ζάχαρη που έχουν μείνει. Συνεχίζουμε να ακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Ρίχνουμε και το αλεύρι σε δύο δόσεις περιμένοντας ν’αποροφηθεί η πρώτη για να ρίξουμε την δεύτερη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να γίνει ένα ωραίο μείγμα.
  • Βάζουμε αυτή τη ζύμη στον πάτο μιας φόρμας για κέικ διαστάσεων 36×13 εκ. Από πάνω με ένα κουτάλι πασπαλίζουμε με το μείγμα από τις δυο ειδών ζάχαρες και το κακάο.
Πάνω από αυτό ρίχνουμε προσεκτικά το νερό με τον καφέ… Και εδώ με κοιτάτε παράξενα και λέτε τι μας λες ρε Άκη, κάποιο λάθος έχει η συνταγή σου… Ε δεν έχει.. ακολουθήστε τα βήματα και θα δείτε…
  • Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο με προσοχή να μην χύσουμε τα νερά.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά, όχι παραπάνω και είναι σημαντικό να κρυώσει το γλυκό για μισή ώρα πριν το σερβίρουμε…
Αυτό που γίνεται είναι η ζύμη να ανεβαίνει πάνω και κάτω να μένει μια κρέμα σοκολάτας… Ιδιαίτερο και νόστιμο ιδίως με λίγο παγωτό!

 

 

tp://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/grhgorh-sokolatopita

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *