Κέικ σοκολάτας με μπανάνα και τραγανή κρούστα από την Ηλιάννα και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα σοκολατένιο γλυκό ανάμεσα σε σοκολατόπιτα και κέικ.   Νόστιμο και ιδιαίτερο.

Συστατικά
  • 175 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 175 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 175 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 μικρές μπανάνες γινωμένες και λιωμένες στο μούλτι
  • 2 αυγά χτυπημένα με το πιρούνι
  • 225 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρούστα

  • 75 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 75 γραμ. καρύδια ή φουντούκια ή όποιον άλλο ξηρό καρπό θέλετε
  • 100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα κομματιασμένη
Οδηγίες
  1. Ξεκινάμε από την κρούστα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χοντροκόβουμε.
  2. Για το κέικ: Ανακατεύω σε μπολ το αλεύρι, μπέικιν και αλάτι.
  3. Σε κατσαρόλα και πάνω σε μέτρια φωτιά βάζουμε την κατσαρόλα και λιώνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο ή μαργαρίνη και την κουβερτούρα.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμες τις λιωμένες μπανάνες, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού,ωστε να ανακατεύτει το υλικό μας , σύντομα όμως με τη σπάτουλα. Δε χρησιμοποιουμε μίξερ.
  5. Παίρνουμε μια φόρμα 24αρα , που αφαιρείται ο πάτος και την βουτυρώνουμε και ρίχνουμε αντί για αλεύρι, σκόνη κακάου και τινάζουμε το περιττό κακάο.
  6. Αδειάζουμε το μισό μείγμα του κέικ στη φόρμα, ρίχνουμε το μισό μείγμα της κρούστας. Σκεπάζουμε προσεκτικά με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και τέλος πασπαλίζουμε στην επιφάνεια την υπόλοιπη κρούστα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο το γλυκό για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς. Αν η φόρμα είναι μεγαλύτερη, 26αρα, τότε θα το ψήσετε 30 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό με παγωτό ή σκέτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν αναποδογυρίζουμε το κέικ , όπως αυτά που ξέρουμε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μόνο αυτήν τη φόρμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Μια συνταγή από την Αργυρώ.

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/keik-sokolatas-me-mpanana-kai-traganh-kroysta.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *