- Χωρίζουμε τα αυγά.
- Τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα με τη μισή ζάχαρη και την υπόλοιπη την χτυπάμε με τους κρόκους, τα αμύγδαλα σκόνη και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
- Στη συνέχεια ενσωματώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο που έχουμε λιώσει με το μείγμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά την μαρέγκα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20 λεπτά.
- Τέλος για το γλάσο βάζουμε την κρέμα και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε. (γκανάζ)
Σοκολατόπιτα από τον εκπληκτικό ‘Ακη και το akispetretzikis.com!
Υλικά για τη βάση
- 170 γρ. Βούτυρο
- 100 γρ. Ζάχαρη
- 225 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
- 120 γρ. αμύγδαλο σκόνη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδι
Υλικά για το γλάσο
- 150 γρ. κρέμα
- 150 γρ. σοκολάτα
1 ώρα 20′
Χρόνος Εκτέλεσης
Μέθοδος Εκτέλεσης
Tip
Προσέχουμε να μην πέσει κρόκος στα ασπράδια.. Αν δεν βρείτε σκόνη αμυγδάλου ή αλλιώς αλεύρι αμυγδάλου μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αν βάλετε αμύγδαλα χωρίς φλούδα στο μπλέντερ.
http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/sokolatopita
Αφήστε μια απάντηση