Σοκολατόπιτα γεμιστή με φράουλα από τον Ακη Πετρετζίκη !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εύκολο, γρήγορο, σοκολατένιο, φρουτένιο!

Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα κ 30 λεπτά
Κόστος: 12.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 3
Μερίδες: Οικογενειακή

 

  • Υλικά για τη ζύμη
  • 230 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 170 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού καφέ στιγμής
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 180 γραμμάρια αμύγδαλο φιλέ ή λευκό (χωρίς φλούδα) ψημένα
  • 35 γραμμάρια αλεύρι
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • Υλικά για τη γέμιση
  • 200 γραμμάρια φράουλες
  • 1/2 κούπα μαρμελάδα φράουλα
  • Υλικά για τη γκανάζ
  • 140 γραμμάρια σοκολάτα
  • 140 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

 

 

Βάζουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο γυάλινο ή πλαστικό σκεύος και το βάζουμε στα μικροκύματα για 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αλλιώς μπορούμε να λιώσουμε το μείγμα σε ένα μπεν μαρί. Το σημαντικό είναι να μην καεί η σοκολάτα και να γίνει ένα όμορφο μείγμα. Προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και τον καφέ. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Ψήνουμε τα αμύγδαλα να γίνουν τραγανά. Τα 80 γραμμάρια τα χτυπάμε στο πολυμίξερ μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια που τα κρατάμε στην άκρη για γαρνίρισμα. Βάζουμε και τα υπόλοιπα 100 και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε μέσα και το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν σαν πούδρα. Τα κρατάμε στην άκρη.

Στο ίδιο κάδο ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσουν. Αυτό μπορεί να πάρει και 3 λεπτά. Ενώ δουλεύει το μίξερ ρίχνουμε και τη ζάχαρη να χτυπηθεί και αυτή μαζί με τα αυγά.

Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο με ένα σύρμα. Δεν χρειάζεται να ανακατευτεί τέλεια. Γενικά επειδή στο κέικ δεν έχει μπέικιν ή άλλο υλικό που φουσκώνει το παντεσπάνι εκτός από τα αυγά προσπαθούμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε τον όγκο τους που πήραν με το φούσκωμα. Αν τα πολυ χτυπήσουμε ανακατεύοντας με τα υπόλοιπα το χάσαμε το παιχνίδι. Προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι σε 2 δόσεις ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Η ζύμη βγαίνει περίπου 900 γραμμάρια.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 ταψάκια 24άρια. Ακόμα καλύτερα βάζουμε λαδόχαρτο στον πάτο των ταψιών και το λαδώνουμε και το αλευρώνουμε και αυτό.

Ψήνουμε για 15-17 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στη φόρμα για 15 λεπτά και αφαιρούμε, βάζουμε σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για να φτιάξουμε τη γέμιση σπάμε τις φράουλες με ένα πιρούνι σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα.

Για τη γκανάζ ζεσταίνουμε την κρέμα μέχρι το σημείο βρασμού και ρίχνουμε πάνω στην σοκολάτα που έχουμε ψιλοκόψει. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Για να συναρμολογήσουμε το γλυκό βάζουμε το μείγμα φράουλας μαρμελάδας ανάμεσα στα 2 παντεσπάνια. Ρίχνουμε τη γκανάζ από πάνω και σερβίρουμε με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Μικρά μυστικά

Να έχει κρυώσει η σοκολάτα πρίν βάλετε τα αυγά μέσα και όσο λιγότερο ανακάτεμα τόσο το καλύτερο γιατί τα παντεσπάνια χάνουν σε όγκο!

 

 

http://www.oisyntagesmoy.gr/index.php/recipes/view_recipe/754

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *