Σοκολατόπιτα με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από το syntages.papadopoulou.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ πακέτα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ των 225g
  • 1 φλιτζάνι αγελαδινό βούτυρο
  • 225g σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 ½ φλιτζάνι κακάο
  • 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 αυγά & 3 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Σ’ένα μπαιν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.

  2. Σ’ ένα βαθύ μπωλ χτυπάμε τα αυγά τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει.

  3. Προσθέτουμε το κακάο, το νερό και το ρούμι.

  4. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας-βουτύρου, το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο, στο μείγμα των αυγών – ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά.

  5. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε.

  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή σε ένα μεγάλο μπωλ, αφού πρώτα το καλύψουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην κολλήσει το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3,5 περίπου ώρες για να κρυώσει καλά.

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  7. Τοποθετούμε το γλυκό σε πιατέλα, γαρνίρουμε με ξύσμα κουβερτούρας και λευκής σοκολάτας και εάν θέλουμε με σιρόπι σοκολάτας.

  8. Κόβουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και παγωτό.

 

 

http://syntages.papadopoulou.gr/recipe/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *