Μπισκοτένιο κουτί για ζαχαρωτά, από τον Στέλιο Παρλιάρο και την Αλλατίνη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 1 ώρα, Ψήσιμο: 20΄

 

Υλικά

Μπισκότο

  • 500 γρ. Αλεύρι ΑΛΛΑΤIΝΗ για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κύβους
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 75 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 20 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 1 αβγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Γλάσο

  • 330 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. ασπράδια αβγών (περίπου 2 ασπράδια)
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού

 

 

Εκτέλεση

 

Μπισκότο
Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς, προσθέτουμε το γάλα, το αβγό, το αλάτι και, τελευταία, το αλεύρι με τα αρωματικά και ετοιμάζουμε μια ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 4 χλστ. και κόβουμε 6 τετράγωνα μπισκότα 15 x 15 εκ. Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 170°C για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

Γλάσο
Χτυπάμε πολύ καλά με έναν αβγοδάρτη τη ζάχαρη άχνη με τα ασπράδια και το χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο λευκό γλάσο. Το μεταφέρουμε σε μια σακούλα κορνέ με λεπτό στόμιο. Με αυτό το γλάσο θα μπορέσουμε να κολλήσουμε τις πλευρές του κουτιού.

Συναρμολόγηση
Φτιάχνουμε έναν κύβο με τα μπισκότα κολλώντας μεταξύ τους με το γλάσο τα πέντε από αυτά. Δεν καλύπτουμε την πάνω πλευρά. Αφήνουμε τον κύβο στην άκρη έως ότου σταθεροποιηθεί το γλάσο. Έπειτα τον γεμίζουμε με ζαχαρωτά. Κολλάμε και το έκτο μπισκότο στην επιφάνεια, χωρίς όμως να το κλείσουμε εντελώς.

Tip
Εκτός από ζαχαρωτά, στο κουτί μπορούμε να βάλουμε και καραμέλες, μικρότερα μπισκότα ή και μπαστουνάκια καραμέλας για ένα πολύ εορταστικό αποτέλεσμα.

 

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/diafora_extra/allatini/biskotenio-kouti-gia-zaxarota/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *