Μπισκοτένια Χριστουγεννιάτικα ανθρωπάκια, από την “Μαγειρική Πανδαισία” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Φτιάξτε τα και τα παιδιά θα ξετρελαθούν!!!

Δες εδώ και παρήγγειλε υπέροχες ζεστές ρόμπες και πιζάμες εξαιρετικής ποιότητας για όλη την οικογένεια για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

 

 

ΥΛΙΚΑ:

125 Γραμ. βούτυρο

600 Γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ

1/2 κούπα του τσαγιού ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 αυγό

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε σκόνη

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το οποίο το έχουμε αφήσει λίγο εκτός ψυγείου να είναι δηλαδή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και το χτυπάμε με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και το αλάτι. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και τα ανακατεύουμε. Τα προσθέτουμε όλα στο μίγμα του μίξερ. Συνεχίζέτε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η ζύμη.

Κόβετε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια τα οποία ένα ένα τα ανοίγετε σε φύλλα πάχους περίπου 60 χιλιοστών.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Κόβετε με τα κούπ πατ σε διάφορα σχέδια αν δεν έχετε για ανθρωπάκια, και τα τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Διακοσμήστε τα με γλάσο σοκολάτας αλλα και το λευκό γλάσο!!!

Για το λευκό γλάσο:

3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

2 ασπράδια αυγού

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια, προσθέστε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μίγμα. Το βάζετε σε ένα κορνέ και διακοσμείτε τα μπισκότα.

Για το γλάσο σοκολάτας:

150 γραμ. κουβερτούρα

2 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση:

Αφού λιώσει η κουβερτούρα σε μπέν μαρί προσθέτετε το καλαμποκέλαιο. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το αφήνετε να κρυώσει. Το βάζετε σε κορνέ και διακοσμείτε τα μπισκότα.

Μαγειρική Πανδαισία

 

http://mageirikipandaisia.wordpress.com/2012/12/11/μπισκοτενια-χριστουγεννιατικα-ανρθω/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *