Μπράουνις με επικάλυψη από πραλίνα φουντουκιού και φυστικοβούτυρο, από το Sidagi.gr !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τα μπράουνις
200 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια βούτυρο
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
3 αυγά, χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι

Για την επικάλυψη
1 κομμάτι βούτυρο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
⅓ φλιτζάνι μερέντα
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

 

 

Εκτέλεση

Για τα μπράουνις
Τοποθετείτε την σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τα λιώνουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας στο 1 λεπτό.
Σε ένα μίξερ ανακατεύετε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύετε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα αυγού, τη βανίλια και το αλεύρι. Ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί τετράγωνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν και αλείφουμε με την επικάλυψη που φτιάξαμε.
Για την επικάλυψη
Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, μερέντα, και φυστικοβούτυρο σε υψηλή σκάλα μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και να χαμηλώνετε την σκάλα του μίξερ για να μην πεταχτεί το μείγμα  έξω.

Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και  προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας από το ή κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το αλείψετε πάνω από τα μπράουνις.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

 

http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/mpraounis-me-epikalupsi-sokolatas

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *