Brownie με κρέμα λεμονιού από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η αντίθεση, χρωματική και γευστική, της πλούσιας σκούρας σοκολάτας με την ανάλαφρη κρέμα λεμονιού στην πιο καλοκαιρινή της εκδοχή!

Χρόνος προετοιμασίας:25 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:19€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα

Για από πάνω

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 3 κουτ. σουπ. ξύσμα λεμονιού

Για τη βάση

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70% περιεκτικότητα κακάο
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 3 κουτ. σουπ. κακάο
  • 3 αυγά
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη

Για την κρέμα

  • 1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 3 κρόκους αυγών
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Γεμίζετε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους και ρίχνετε μέσα την σοκολάτα και το βούτυρο. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μόλις το μείγμα λιώσει αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια παχιά κίτρινη κρέμα, περίπου 8 λεπτά. Προσθέτετε το κρύο μείγμα της σοκολάτα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω, ώστε να ενωθούν τα δύο μείγματα, χωρίς να ξεφουσκώσει το μείγμα των αυγών.

3. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο πάνω σε φύλλο αντικολλητικό χαρτί και τα προσθέτετε στο μείγμα της ζύμης σιγά – σιγά σαν βροχή και με τη βοήθεια μια σπάτουλας σιλικόνης το διπλώνετε με απαλές να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο πυρέξ 20εκ, που έχετε πριν βουτυρώσει καλά και με μια σπάτουλα το απλώνετε ομοιόμορφα.

4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 25 λεπτά ανοίγετε το φούρνο και ανακινείται λίγο το ταψί με το brownie αν στο κέντρο του είναι ακόμα πολύ ρευστό το ψήνετε για άλλα 5 λεπτά. Ένα σημάδι ότι το brownie είναι έτοιμο είναι ότι οι άκρες του ξεκολλούν από τα τοιχώματα του ταψιού. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο. Αφήνετε το brownie να κρυώσει εντελώς μέσα στο ταψί.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

5. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα λεμονιού. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη για 4 λεπτά περίπου μέχρι να έχετε ένα μείγμα ομοιογενές. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνετε τους κρόκους και τους χτυπάτε με ένα πιρούνι για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα τους κρόκους, το βούτυρο και το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τοποθετείτε την κατσαρόλα στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και ζεσταίνετε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη για 2 λεπτά. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει, ανακατεύοντάς τη ανά τακτά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.

6. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια αφράτη και σφιχτή σαντιγί.

7. Φτιάχνετε το γλυκό. Απλώνετε στην επιφάνεια του μπράουνι την κρέμα λεμονιού και στην συνέχεια την σαντιγί, πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αντί για σαντιγί από πάνω να βάλετε μαρέγκα, χτυπημένη με λίγη ζάχαρη και καψαλισμένη με το φλόγιστρο.

http://mirsini.gr/new/sintages/glika/keik-tourtes/recipe/902

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *