Brownies γεμιστό με 3 σοκολάτες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις “Συνταγές Πάνος”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Απολαυστικό γεμιστό Brownies με τρεις σοκολάτες, μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα για πρώτη γέμιση, κουβερτούρα γάλακτος για δεύτερη γέμιση. και τέλος γαρνιρισμένο με σιρόπι λευκής σοκολάτας, και ξηρούς καρπούς. Πολύ… σοκόλαση, για τους πολύ… σοκολατομανείς!! 

Υλικά για τετράγωνο τσέρκι 25×30 εκ.



Για το brownies: 
500 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
480 γρμ. καστανή ζάχαρη
270 γρμ. βούτυρο
210 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 μεγάλα αυγά
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
2 κουτ. σ. σκόνη στιγμιαίο καφέ espresso
2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας, ή 2 βανίλιες
230 γρμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

Για την κρέμα με σοκολάτα κουβερτούρα:
160 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
140 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτ. γλ. ουίσκυ

Για την κρέμα με σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος:
170 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη
130 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για γαρνίρισμα:
σιρόπι λευκής σοκολάτας
τριμένοι ξηροί καρποί, καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους, ότι σας αρέσει

Εκτέλεση:



Brownies: 
1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. (Ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει.) Αφήνουμε να κρυώσει.
2. Ανακατεύουμε με το μίξερ τη καστανή ζάχαρη, τα αυγά, τη σκόνη καφέ, και τη βανίλια, καλά να αφρατέψουν.
3. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ.
4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και το αλάτι, και το προσθέτουμε στο κάδο.
5. Ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε τα καρύδια, και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα.
6. Χωρίζουμε το μίγμα σε τρια ίσα μέρη. Αδειάζουμε το κάθε μέρος σε τετράγωνα τσέρκια 25×30 εκ. ή ταψάκια, βουτυρωμένα και στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί στο κάτω μέρος.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. βαθμούς στον αέρα, για 17-20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, και ξεκολλάμε τις άκρες με ένα λεπτό μαχαίρι.
8. Ξεφορμάρουμε, βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί από κάτω, και βάζουμε το ένα κομμάτι στο τσέρκι.

Κρέμα με σοκολάτα κουβερτούρα:
1. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού τη κρέμα γάλακτος με το ουίσκι, και την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει, και ανακατεύουμε να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Αφήνουμε να κρυώσει, χλιαρή.

Κρέμα με σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
Την φτιάχνουμε με την ίδια διαδικασία της κουβερτούρας.

Ολοκλήρωση:
1. Αδειάζουμε τη κρέμα μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, στο τσέρκι με το brownies. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά να σφίξει λίγο η κρέμα.
2. Τοποθετούμε το δεύτερο brownies επάνω στην παγωμένη κρέμα σοκολάτα, και αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτα γάλακτος. Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά να σφίξει.
3. Τοποθετούμε και το τρίτο κομμάτι brownies, και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει ομοιόμορφα η κρέμα σοκολάτα.
4. Αφαιρούμε το τσέρκι, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, και γαρνίρουμε με μπόλικο σιρόπι λευκής σοκολάτας, και χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς αρεσκείας μας.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια, καϊμάκι, κ.λ.π..

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2014/10/brownies-3.html

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *