Μπράουνις με κρέμα τυριού από την Ηλιάννα και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ο συνδυασμός του μπράουνις με την κρέμα τυριού, δίνει μια βελούδινη γεύση και μια απόλαυση μοναδική. Κυρίως είναι πανεύκολο!

Συστατικά

Για το μπράουνις

  • 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 90 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα τυριού

  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα μασκαρπόνε ή άλλο κρεμώδες τυρί ή φιλαδέλφεια λάιτ
  • 1 κρόκο αυγού
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 1 -2 βανίλιες σκόνη ή ένα μισό κ.γλ. υγρή βανίλια
Οδηγίες
  1. Για το μπράουνις: Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βάζω και το βούτυρο η μαργαρίνη μέσα. Ανακατεύω καλά και αλλάζω μπολ για να κρυώσει λίγο η σοκολάτα μου.
  2. Στο μίξερ ρίχνω τα αυγά τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάω καλά για 5 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα να γίνει το μείγμα σαν κρέμα.
  3. Αφαιρώ τον κάδο του μίξερ και προσθέτω το αλεύρι λίγο λίγο, ανακατεύοντας το μείγμα απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να μη φαίνεται καθόλου το αλεύρι. Προσθέτω τη σοκολάτα σιγά σιγά ανακατεύοντας και έτσι θα πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα.
  4. Για την κρέμα τυριού: Βάζω σε ένα μπολ το τυρί κρύο από το ψυγείο, το ανακατεύω καλά με ένα σύρμα, προσθέτω τη ζάχαρη, τη βανίλια και τον κρόκο και τα χτυπάω μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και να αφρατέψουν, για 3-4 λεπτά.
  5. Σε ένα τσέρκι 18 χ 22 (έβαλα εγώ) που βάζουμε σε ένα ταψάκι ή μικρό ταψάκι, βάζω αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αδειάζω το μείγμα του μπράουνις στο ταψάκι και το στρώνω.
  6. Με ένα κουτάλι βάζω κουταλιές από την κρέμα τυριού επάνω στο μείγμα της σοκολάτας. Αν θέλω με τη σπάτουλα « μπερδεύω» την επιφάνεια ή αφήνω ένα στρώμα τυριού πάνω στην επιφάνεια του μπράουνις, ώστε να το καλύψει όπως έκανα εγώ.
  7. Με τη σπάτουλα ανακατεύω με απαλές κινήσεις για να «μπερδευτούν» ελαφρά τα 2 χρώματα το καφέ με το άσπρο ή αν θέλω μπορώ απλά να στρώσω τη λευκή κρέμα ομοιόμορφα ώστε να καλύψει πλήρως το σοκολατένιο μείγμα, όπως έκανα εγώ.
  8. Ψήνω από 25 – 35 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Στη δεύτερη σκάλα από κάτω του φούρνου σε αντιστάσεις. Το πόσο θα το αφήσετε, εξαρτάται πόσο υγρό το θέλετε μέσα. Εγώ το άφησα 25 λεπτά και το έκοψα αμέσως για τους ανυπόμονους, εσείς αφού το βγάλετε από το φούρνο να το αφήσετε να κρυώσει και μετά να το κόψετε σε κομμάτια 6 ή 8. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια τέλεια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την είδα από τη Νικολάου.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/mpraoynis-me-krema-tyrioy.html

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *