Cupcakes με ζαχαρωτά από την Αλλατίνη-Χειρονομία αγάπης!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά


Για την κρούστα 
1 ¼ φλιτζάνι θρυμματισμένα μπισκότα digestive Αλλατίνη 
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο 
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Για τα Cupcakes σοκολάτας
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού κακάο (συν 1/8 του φλιτζανιού )
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
1/2 φλιτζάνι λάδι
3/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι βραστό νερό 


Για την επικάλυψη με τα ζαχαρωτά
4 ασπράδια αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ (μπορείτε να βάλετε και μπέικιν πάουντερ αλλά δε θα βγει το ίδιο ρευστό)

Σιρόπι σοκολάτας

Θρυμματισμένα μπισκότα digestive Αλλατίνη 


Εκτέλεση 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


Για την κρούστα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 o C και στα φορμάκια των cupcakes βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Μόλις η κρούστα μας είναι έτοιμη, παίρνουμε περίπου 1 ½ κουταλιά της σούπας από το μείγμα μας και το μοιράζουμε στα φορμάκια των cupcakes. Ψήνουμε τις κρούστες μας για 7 λεπτά.
Για τα cupcakes
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα ξηρά μας συστατικά και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το βουτυρόγαλα και το λάδι και ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά καλά.
Μέσα στο ζεστό νερό ρίχνουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Χύνουμε το μείγμα στα φορμάκια των cupcakes, γεμίζοντας τα λίγο παραπάνω από την μέση και ψήνουμε στους 150 ο C για 19 με 21 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε τα cupcakes από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα cupcakes από τα φορμάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Για την marshmallow επικάλυψη
Στο μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών, τη ζάχαρη και την κρέμα ταρτάρ (ή αλλιώς το μπέικιν- πάουντερ) και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε από το μίξερ το μπολ του και το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
Ανακατεύουμε συνεχώς , για 3 με 4 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να έχει αποκτήσει το μείγμα μας μια απαλή υφή. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, χτυπάμε το μείγμα μας για 5 με 7 λεπτά ή μέχρι να σχηματίσει κορυφές.
Διακοσμούμε τα cupcakes μας με την επικάλυψη, που φτιάξαμε και από πάνω ρίχνουμε το σιρόπι σοκολάτας και το θρυμματισμένο μπισκότο και έτοιμα για σερβίρισμα.

 

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/845648685447561/?type=1&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *