Cupcakes χριστουγεννιάτικα δεντράκια, από τo Sidagi.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Για 6-8 άτομα

Για τα cupcakes
1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές σούπας βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο
2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας τρούφα σοκολάτας για πασπάλισμα

Για την επικάλυψη βουτυρόκρεμας
227 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
512 γραμμάρια άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 -2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
Καραμελάκια για τη διακόσμηση
Πρασινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (Αν χρησιμοποιήτε υγρή μορφή 6-7 σταγόνες, σε μορφή πάστας θα βάλετε λίγη ποσότητα σε μια οδοντογλυφίδα)

Εκτέλεση

Για τα cupcakes
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, το μπέικ πάουντερ και ανακατεύουμε.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε στη μεγάλη σκάλα μέχρι το μείγμα να ψιχουλιάσει, τότε ρίχνουμε το πρώτο αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, όταν μαλακώσει το μείγμα τότε ρίχνουμε και το δεύτερο αυγό και ανακατεύουμε ξανά στη δυνατή σκάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λευκό ξύδι, το εκχύλισμα βανίλιας και πρώτα στη χαμηλή σκάλα και μετά στη δυνατή μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Έπειτα ρίχνουμε στο κόκκινο μείγμα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένας ομοιόμορφος χυλός.
Σε μια φόρμα με 12 βάσεις για cupcakes βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 22 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για την επικάλυψη βουτυρόκρεμας
Στο κάδο του μίξερ χτύπησε το βούτυρο για λίγα λεπτά με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη και χαμηλώστε τη ταχύτητα (τόσο ώστε η να μην φεύγει από το μίξερ)χτυπήστε μέχρι η ζάχαρη έχει ενσωματωθεί με το βούτυρο. Αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ στη μεσαία και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και 1 ή 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και να χτυπήστε για 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε για 2 λεπτά ακόμη.

Αν η βουτυρόκρεμα είναι πολύ μαλακή προσθέστε όσο χρειάζεται άχνη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να σκληρύνει. Αν πάλι είναι πολύ σκληρό προσθέστε 1 κουταλιά ακόμα κρέμα γάλακτος. Έπειτα βάζετε τη βουτυρόκρεμα σε σακούλα μαζί με το μυτερό κορνέ και απλώστε το μείγμα στα cupcakes σε σχήμα δεντράκι. Πασπαλίστε με καραμελάκια και σερβίρετε.

 

http://www.sidagi.gr/section/xristougenniatika-piata/content/cupcakes-xristougenniatia-dentrakia

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *