Μάφινς με κακάο και nutella από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the Tastes” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για 12 μάφινς:
125 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60 γραμμ. κακάο
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
160 γραμμ. γάλα φρέσκο
12 κουταλάκια του γλυκού nutella

Cocoa-nutella-muffins

Εκτέλεση:
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά 12 φόρμες για μάφινς.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού εναλλάξ με το γάλα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βάζουμε από 1 κουταλιά ζύμης σε κάθε φόρμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού nutella και την καλύπτουμε με ακόμα 1 κουταλιά ζύμης.
Με μια οδοντογλυφίδα ανακατεύουμε απαλά το σοκολατένιο μίγμα με τη nutella.

Ψήνουμε τα μάφινς για 25′ περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσει η επιφάνεια τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς προτού να τα σερβίρουμε.

Cocoa-nutella-muffins

http://theonewithallthetastes.com/2011/09/blog-post_14.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *