Νηστίσιμα muffins από το Cookbox !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μπανάνα μεγάλη
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml. γάλα αμυγδάλου
  • 80 ml. λάδι καρύδας
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι μια πρέζα
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας υγείας
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 30΄
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 6 άτομα
 Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Προετοιμάζουμε ένα ταψάκι με 12 θήκες για muffins, λαδώνοντας τες ή καλύπτοντας με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε στη άκρη.

Καθαρίζουμε την μπανάνα και τη βάζουμε σε ένα μπόλ. Την λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και ανακτεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ,το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει μια ζύμη. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά.

Μοιράζουμε τη ζύμη στις ειδικές θηκούλες και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν τα muffins.

Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε τα muffins σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά πρωτού τα βγάλουμε απο τις θήκες τους.

Μπορούμε να τα διατηρήσουμε για 5 μέρες αεροστεγώς κλεισμένα σε θερμοκρασία δωματίου.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Πρίν ρίξουμε τις σταγόνες σοκολάτας στο μίγμα προσθέτουμε λίγο αλεύρι στο μπόλ που τις έχουμε και φροντίζουμε να τις καλύψουμε καλά, έτσι οι σταγόνες θα παραμείνουν σε όλη την επιφάνεια του muffin και δεν θα καταλήξουν στον πάτο.

 

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/keik/nhstisima-muffins

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *