Ωμοφαγικό Easter Brownie, από το Γλυκοπλαστείο Νεανικόν!
Πετάω από χαρά !! Το ωμοφαγικό brownie που πάντα ήθελα έγινε νοστιμότατο, τα αυγουλάκια από φραουλόσκονη απλά δεν υπάρχουν και οι φωτογραφίες πλησιάζουν σιγά σιγά στα επίπεδα που ονειρεύομαι. Είναι και μέρες γιορτινές, έχω και λίγη άδεια από τη δουλειά, μα τι άλλο να ζητήσει κανείς ;;
Το γλυκάκι είναι απλό και εύκολο, με ή χωρίς την πασχαλινή διακόσμηση αξίζει να το δοκιμάσετε.
Ξεκινάνε με το brownie, θα χρειαστούμε:
200 γρ ξερά σύκα
100 ml χυμό πορτοκαλιού
100 ml νερό
100 γρ καρυδόψυχα
2,5 κουταλιές ωμό κακάο
1,5 κουταλιά ωμό χαρουπάλευρο
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
40 γρ αμύγδαλα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
τσέρκι 12 εκ
Αρχικά, αφού ψιλοκόψουμε τα σύκα, τα τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και το νερό. Τα αφήνουμε μία ώρα και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε δυνατά στον επεξεργαστή τροφών. Ενώ συνεχίζεται το άλεσμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο υγρό που έμεινε στο μπολ καθώς και τα καρύδια. Στόχος είναι να προκύψει μία λεία πάστα. Προχωράμε ρίχνοντας το κακάο, το χαρουπάλευρο και το ελαιόλαδο. Σταματάμε τη λειτουργία, αδειάζουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα και το ξύσμα και ενεργοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα, ίσα να χοντροκοπούν. Στην πιατέλα που θα σερβίρουμε το γλυκό, τοποθετούμε το τσέρκι μας, προστατεύουμε τα τοιχώματά του με μία λαδόκολλα και εφαρμόζουμε ομοιόμορφα τη ζύμη μας. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Τα αυγουλάκια είχα σκεφτεί να τα σχηματίσω με πάστα από goji berries. Δυστυχώς όμως, αυτή την εποχή στα καταστήματα βιολογικών, όλα όσα βρήκα σε αποξηραμένη μορφή ήταν συμβατικά. Καθώς έψαχνα για μία εναλλακτική, το μάτι μου πέφτει στις αποξηραμένες φράουλες, που αν και ακριβές, αποδείχθηκαν πολύ νόστιμες και ιδανικές για τη δουλειά που τις θέλουμε. Πολύ απλά τις θρυμματίζουμε στον επεξεργαστή τροφών (περίπου 40 γρ), μεταφέρουμε την σκόνη σε ένα μπολ, ρίχνουμε μία κοφτή κουταλιά μέλι και μισή νερό και πλάθουμε εύκολα και γρήγορα τα πασχαλινά μας αυγά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
Λίγο πριν σερβιριστεί το γλυκό, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με λίγο κακάο, δημιουργούμε με λεπτά κομμάτια από την χειροποίητη σοκολάτα μία φωλιά και στο κέντρο τοποθετούμε τα αυγά Και αυτό ήταν, το πασχαλινό μας γλύκισμα είναι έτοιμο !! Δεν έγινε ωραίο ;;;
Πολλές ευχές για ένα υπέροχο Πάσχα !!! Καλή Ανάσταση !!!
http://www.neanikon.gr/raweasterbrownie/
Αφήστε μια απάντηση